Podcast De Hoofdpersonen – hersenaandoeningen over depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

15 april 2023 – In 6 podcastafleveringen van De Hoofdpersonen  kruip je in het hoofd van personen die lijden aan hersenaandoeningen zoals depressie, Alzheimer, ADD, migraine, OCD (dwang) en niet-aangeboren hersenletsel. De Hoofdpersoon in deze aflevering heeft last van een depressie. Hij voelt zich vaak somber en zijn gedachten zijn meestal negatief. De Hoofdpersoon voelt zich minderwaardig, moe en hij piekert veel.

Hoe is het daadwerkelijk om te leven met een hersenaandoening? Om het dagelijks leven te leiden met een onzichtbare ziekte? Wat gebeurt er dan in je hoofd tijdens een alledaagse situatie? In de podcast De Hoofdpersonen – hersenaandoeningen ervaar je dit middels een 360 graden audiobeleving. Het levert een echt kijkje in andermans hoofd op.

Iedere aflevering begint met het verhaal van een ervaringsdeskundige. Hij of zij vertelt hoe het is om te leven met de betreffende hersenaandoening. Vervolgens beluister je een scene die zich afspeelt in een restaurant, waarbij de audiobeleving ervoor zorgt dat je in het hoofd kruipt van degene met de hersenaandoening.

Beluister deze podcastaflevering met een hoofdtelefoon voor de meest waarheidsgetrouwe luisterervaring. Let op: deze podcastaflevering bevat harde (achtergrond)geluiden en is dus niet prikkelvriendelijk .

Ervaringsdeskundige: Lars Scriptschrijver: Nadja Hüpscher Acteur de Hoofdpersoon: Soy Kroon Overige acteurs: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Ilse Warringa, Lisse Knaapen, Anneke Blok en Ruurt De Maesschalck. Regisseur: Benno Hoogveld.  Interview & voice over: Annemiek Lely Opnames, montage & mixage: popuppodcast.studio. Muziek: Rik Ronner Producent: Merel Ooms

Wil je meer weten over de totstandkoming van de podcastserie? Kijk dan op dehoofdpersonen.nl

De Hoofdpersonen is een podcastserie van Collected Works. Deze serie over hersenaandoeningen is ontstaan in samenwerking met de Hersenstichting en kwam tot stand met financiële steun van de Hersenstichting, Studentenwelzijn Fonds en de Gravin van Bylandt Stichting.

Bron: spotify.com

Dit bericht is 1812 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail