Koningin Máxima spreekt online met MIND in het kader van ‘Blue Monday’

Facebooktwitterlinkedinmail

18 januari 2021 – Hare Majesteit Koningin Máxima sprak vanmiddag, 18 januari, online met onder meer hulpverleners, ervaringsdeskundigen en deelnemers aan de MIND Blue Monday Run over somberheid en depressiviteit. Hierbij is speciale aandacht voor de invloed van de uitbraak van het coronavirus op de mentale gezondheid van jongeren en jongvolwassenen.

Van alle psychische aandoeningen komt depressiviteit het meest voor. Bijna twintig procent van de Nederlandse volwassenen krijgt ooit in zijn of haar leven een depressie. De uitbraak van het coronavirus en de impact van de bijbehorende maatregelen hebben geleid tot meer psychische problemen, met name bij jongeren en jongvolwassenen.

MIND zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en zorg bij psychische problemen. Op ‘Blue Monday’, ieder jaar op de derde maandag van januari, besteedt MIND extra aandacht aan somberheid en depressie. Bijvoorbeeld tijdens de MIND Blue Monday Run, waarbij mensen door het hele land in beweging komen tegen depressie door te gaan wandelen of hardlopen.

Koningin Máxima spreekt met diverse betrokkenen waaronder hulpverleners en een wetenschapper over de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid. Er wordt onder meer ingegaan op de verschillen tussen de eerste en de tweede golf en op de vraag hoe mensen die last hebben van somberheid of een depressie geholpen kunnen worden. Aansluitend vertellen enkele deelnemers aan de MIND Blue Monday Run over het belang van bewegen in de buitenlucht voor je mentale gezondheid. Twee jonge ervaringsdeskundigen spreken over hun eigen ervaringen met somberheid en depressie.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Bron: koninklijkhuis.nl

Dit bericht is 1588 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail