Faal Festival 2023 – Het feilbare mens-zijn relativeren

Facebooktwitterlinkedinmail

16 april 2023 – Train jij je faalspieren al om te ontspannen? Staan jouw mislukkingen op je CV? Durf jij jouw faalverhaal te delen? Ontdek, luister, probeer, maar bovenal, leer te falen op het het Faal Festival in TivoliVredenburg op 2 juni 2023. Veel jongvolwassenen worstelen met hun mentale welzijn. Recent onderzoek van het RIVM toont aan dat deze groep uitgebluster, ongelukkiger en angstiger is dan ooit. Hoe kan dit?

Alles lijkt maakbaar. Als je maar hard werkt en goede cijfers haalt, dan wordt je succesvol. Jouw succes. Dat heb jij gedaan. Als je in deze ratrace geconfronteerd wordt met tegenslag dan voel je je als mens mislukt. ‘Want ja, als succes aan jezelf ligt, dan geldt dat voor falen natuurlijk ook’.

Als tegengif  wordt daarom het Faal Festival georganiseerd voor jongeren! Een festival waar twijfels, onzekerheid en falen als normale menselijke fenomenen in de spotlight staan. Bezoekers gaan het experiment aan, lachen om hun eigen fouten en leren om hun imperfecties en mislukkingen in te zetten voor een mooiere wereld. De prestatiemaatschappij wordt onder de loep genomen met Thijs Launspach en luister naar persoonlijke verhalen over prestatiedruk van o.a. voormalig topatleet Gregory Sedoc en schaatster Irene Schouten.

Met Faalfitness, Fuck-Up talks, de Wij-kunnen-ook-niet-tekenenclub en het Stuntelend Speeddate-café (en nog veel meer) kunnen de jonge bezoekers leren om de ratrace te relativeren, prestatiedruk los te laten en het feilbare mens-zijn te vieren!

Het Faal Festival wordt georganiseerd door TivoliVredenburg, de Universiteit Utrecht (Nationaal Programma Onderwijs) en het Instituut voor Faalkunde. De RINO Groep heeft besloten dit mooie initiatief te ondersteunen omdat het past bij onze missie om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven in de samenleving.

Kijk hier voor meer informatie en tickets

Bron: rinogroep.nl / students.uu.nl 

Dit bericht is 1126 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail