Congres Agenda

In de congresagenda van GGZNieuws.nl vind je een overzicht van congressen op het gebied van GGZ in de komende maanden;

Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.


OKTOBER

Online congres over hechtingsproblematiek

Op donderdag 1 oktober 2020 vindt het jaarlijks congres over hechtingsproblematiek online plaats. Deelnemers krijgen vanaf die datum een hele maand toegang tot de bijdrages van de sprekers.Ook zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en mogen deelnemers een collega kosteloos aanmelden of zelf gratis aan een tweede online congres deelnemen.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Congres: Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma

Op 5 oktober 2020 organiseert uitgeverij Mens! in de Reehorst te Ede het congres: Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma – Het onderscheiden en verenigen van gefragmenteerde persoonlijkheidsdelen. Zelfvervreemding is een overlevingsstrategie om de gehechtheid aan mishandelende of niet-aanwezige verzorgers in stand te houden door het zelf te verloochenen en als ‘slecht’ of ‘niet om van te houden’ te beschouwen.

LEES VERDER…of DIRECT AANMELDEN


NOVEMBER

Nationaal antipsychotica debat over medicijnvrije behandeloptie psychose

Antipsychotica hebben vaak een rol bij de behandeling van psychose. Maar kan een behandeling zonder antipsychotica ook? Mag je bij psychose wettelijk kiezen voor behandeling zonder antipsychotica? Daarover gaat de hybride conferentie Medicijnvrije behandeloptie psychose die PsychoseNet in samenwerking met stichting Sympopna 6 november 2020 organiseert.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Hoogsensitiviteit – Bevindingen uit de wetenschap, richtlijnen voor de praktijk

Stichting Sympopna organiseert in samenwerking met We-Fixx en de Radboud Universiteit op 27 november 2020 het hybride congres HOOGSENSITIVITEIT 2 Bevindingen uit de wetenschap, richtlijnen voor de praktijk. Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk, waarmee je wordt geboren. Het is dus geen stoornis of ziekte, maar gewoon een onderdeel van je karakter.

LEES VERDER..of DIRECT INSCHRIJVEN


Online congres Emoties en emotieregulatie

emotieregulatieOp donderdag 3 december 2020 vindt het online congres Emoties en emotieregulatie plaats. Deelnemers krijgen een hele maand toegang tot de on-demand videocolleges van de sprekers. De hulpverlening is bijna per definitie emotioneel beladen. De emoties van een cliënt zijn in sommige gevallen de aanleiding voor hulpverlening. In andere situaties roept het hulpverleningsproces zelf emoties op.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Online congres Werken met jongens en mannen

jongens, maanden, congresOp donderdag 10 december 2020 vindt het online congres werken met jongens en mannen plaats. De hulpverlening is veelal op een “vrouwelijke” leest geschoeid. Maar een aanzienlijk deel van de cliënten is man en mannelijke breinen ontwikkelen zich anders dan vrouwelijke. Psychische klachten uiten zich daarom vaak anders. Wie zich aanmeldt, krijgt gedurende een hele maand toegang tot de on-demand videocolleges.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


2021

JUNI

Driedaagse congres Mens & Natuur over de invloed van natuur op de gezondheid

Zeeuwse Gronden organiseert op 9 ,10 en 11  juni 2021 het driedaagse congres Mens & Natuur, over de invloed van natuur op de gezondheid van de mens. Er is een interessant programma samengesteld en we hopen natuurlijk veel mensen (met of zonder relevante werkachtergrond) te mogen ontvangen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp….

LEES VERDER…of DIRECT INSCHRIJVEN


 

Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.