Congres Agenda

In de congresagenda van GGZNieuws.nl vind je een overzicht van congressen op het gebied van GGZ in de komende maanden;

Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.


JUNI


Gratis Webinar: eetstoornissen bij kinderen met autisme spectrum stoornis

Webinar op donderdag 17 juni en begint om 16.30 uur.
​​​​​​​Bij kinderen en jongeren met autisme spectrum stoornis (ASS) komen voedings- en eetproblemen vaak voor. Die kunnen uitgroeien tot voedings- of eetstoornissen. Naast anorexia, boulimia en binge-eating-problematiek zien we in de klinische praktijk ook steeds meer kinderen met ASS met eetproblemen die passen bij ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder).

LEES VERDER


Online symposium De hokjes voorbij: inclusie en destigmatisering rond psychische problematiek

inclusieVoor inclusie van mensen met een psychische aandoening is steeds meer aandacht. Terecht: stigma is een fors probleem waar veel mensen last van hebben. Er is veel kennis over – uit ervaring, de beroepspraktijk en de wetenschap – maar deze kennis blijft vaak binnen de grenzen van vak- en werkgebied. Het interdisciplinaire symposium De hokjes voorbij, dat plaatsvindt op 18 juni 2021, brengt daar verandering in.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Webinar ‘The future of ADHD’

Op dinsdag 22 juni om 20.00: The future of ADHD
Deze Engelstalige webinar is gratis. ADHD Europe is de organisator.
Super interessant als je meer wil weten over de laatste wetenschappelijke inzichten rond ADHD.

LEES VERDER 


JULI


Leertraject: ervaringsdeskundigheid in je gemeente benutten

peer expertise, ervaringsdeskundigheidVeel gemeenten willen anno 2021 samenwerken met ervaringsdeskundigen. Maar hoe geef je de individuele inbreng van mensen met ervaringskennis effectief een plek? Movisie, NJi en Cliëntenbelang Noord-Holland organiseren hierover een leertraject voor maximaal vijf gemeenten in Noord-Holland. De eerste sessie is op 1 juli. Tijdens het leertraject helpen de organisaties gemeenten…Gemeenten die willen meedoen, moeten zich vóór 25 juni aanmelden. Stuur een e-mail naar r.fiere@clientenbelang.nl.
LEES VERDER… 


SEPTEMBER


1-jarige VCT-Traumaopleiding bij de Trauma Academie start in september 2021 

celevt, trauma academieDe 1-jarige VCT-Traumaopleiding bij de Trauma Academie voor postacademisch en postmaster opgeleide GGZ-behandelaren start weer in september 2021.   De opleiding leidt op in de diagnostiek en behandeling bij volwassenen met een voorgeschiedenis van Vroegkinderlijke Chronische Traumatiswering [VCT], die als gevolg daarvan Complexe PTSS, dissociatieve stoornissen (in het bijzonder Dissociatieve IdentiteitsStoornis) gecombineerd met…

LEES VERDER…  of DIRECT AANMELDEN


Online congres over uitbuitingsproblematiek

Op woensdag 15 september 2021 start het online congres uitbuitingsproblematiek. Wie zich aanmeldt, krijgt vanaf die datum een hele maand de tijd om de bijdragen van de sprekers on-demand te bekijken via het internet. Daarnaast mag iedere inschrijver voor zichzelf of een collega een gratis tweede online congres uitkiezen. Hoe signaleer je als professional die iemand risico loopt om uitgebuit te worden?
LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Cursus ‘Leer te durven!’ leert angsten weg te nemen bij kinderen

sociaal-emotionele vaardigheidstrainingen, angststoornissenVoor professionals die werken met kinderen in het onderwijs, de jeugd(gezondheids)zorg, een huisartsenpraktijk of op een preventie-afdeling ggz, biedt het Trimbos Instituut vanaf 22 september 2021 een nieuwe train-de-trainerscursus aan: “Leer te durven!” ‘Leer te durven!’ is een programma voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar om beter met hun angstklachten om te gaan ..

LEES VERDER…  of DIRECT INSCHRIJVEN


Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.