Congres Agenda

In de congresagenda van GGZNieuws.nl vind je een overzicht van congressen op het gebied van GGZ in de komende maanden;

Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.


NOVEMBER 2020

Hoogsensitiviteit – Bevindingen uit de wetenschap, richtlijnen voor de praktijk

Stichting Sympopna organiseert in samenwerking met We-Fixx en de Radboud Universiteit op 27 november 2020 het hybride congres HOOGSENSITIVITEIT 2 Bevindingen uit de wetenschap, richtlijnen voor de praktijk. Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk, waarmee je wordt geboren. Het is dus geen stoornis of ziekte, maar gewoon een onderdeel van je karakter.

LEES VERDER..of DIRECT INSCHRIJVEN


DECEMBER 2020

Online congres Emoties en emotieregulatie

emotieregulatieOp donderdag 3 december 2020 vindt het online congres Emoties en emotieregulatie plaats. Deelnemers krijgen een hele maand toegang tot de on-demand videocolleges van de sprekers. De hulpverlening is bijna per definitie emotioneel beladen. De emoties van een cliënt zijn in sommige gevallen de aanleiding voor hulpverlening. In andere situaties roept het hulpverleningsproces zelf emoties op.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Online congres Werken met jongens en mannen

jongens, maanden, congresOp donderdag 10 december 2020 vindt het online congres werken met jongens en mannen plaats. De hulpverlening is veelal op een “vrouwelijke” leest geschoeid. Maar een aanzienlijk deel van de cliënten is man en mannelijke breinen ontwikkelen zich anders dan vrouwelijke. Psychische klachten uiten zich daarom vaak anders. Wie zich aanmeldt, krijgt gedurende een hele maand toegang tot de on-demand videocolleges.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Online congres Levend verlies – Blijvend verdriet 

Op donderdag 17 december 2020 vindt het online jaarlijks congres “Levend verlies, blijvend verdriet” over het werken met ouders van zorgintensieve kinderen plaats. Wie zich aanmeldt krijgt een maand lang toegang tot de video-colleges die de sprekers exclusief voor dit congres opnamen.
LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


 

JANUARI 2021

Online congres Pesten: van plagen naar langdurig trauma

pestenOp donderdag 14 januari 2021 vindt het online congres Pesten: van plagen naar langdurig trauma plaats. Deelnemers krijgen gedurende een hele maand toegang tot de bijdragen van de sprekers, die ze on-demand kunnen bekijken. Wat is pestgedrag precies? En hoe is pesten van plagen, of een ruzie te onderscheiden? Welke mechanismen liggen ten grondslag aan pestproblematiek? Wat doet sociale uitsluiting met het brein?
LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN

MAART 2021

Online Interactief Congres voor hoog-risico beroepen en hulpverleners

hoog-risico beroepenTijdens het online congres ‘Onderhouden en behouden van mentale gezondheid en welzijn in veeleisende beroepen van reddingswerk en hulpverlening’ op 21 maart 2021 is aandacht voor preventie van gezondheid en welzijn tijdens een intensief beroepsleven vanuit de wetenschap en de praktijk.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


JUNI 2021

Driedaagse congres Mens & Natuur over de invloed van natuur op de gezondheid

Zeeuwse Gronden organiseert op 9 ,10 en 11  juni 2021 het driedaagse congres Mens & Natuur, over de invloed van natuur op de gezondheid van de mens. Er is een interessant programma samengesteld en we hopen natuurlijk veel mensen (met of zonder relevante werkachtergrond) te mogen ontvangen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp….

LEES VERDER…of DIRECT INSCHRIJVEN


Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.