Overgang 18-/18+ is thema inspiratieconferentie 

Facebooktwitterlinkedinmail

jeugd

13 juli 2016 – Jongeren met GGZ-problematiek die 18 jaar worden, vallen vanaf dat moment niet meer onder de Jeugdwet, maar onder de Wmo, Zvw of Wlz. Een soepele overgang is voor deze jeugdigen van groot belang. Het is daarom belangrijk dat de uitvoerders van deze wetten, gemeenten en zorgverzekeraars, goed met elkaar samenwerken. Tijdens de Inspiratieconferentie Jeugd 18-/18+ op 7 september spreken zij met elkaar over deze overgang en hoe ze er samen voor kunnen zorgen dat deze soepel verloopt.

Vragen die onderwerp van gesprek zijn op 7 september zijn bijvoorbeeld: Welke voorbeelden en creatieve oplossingen zijn er al? Wat vinden de jongeren er zelf van en wat zijn hun ervaringen? Hoe kunnen we samen leren, ontwikkelen en goede stappen zetten?

Deze conferentie is de tweede in een reeks van vijf conferenties die het Jongeriusoverleg (als informeel samenwerkingsverband van gemeenten en zorgverze­keraars) organiseert onder de naam Jongeriusoverleg on Tour. Doel van de conferenties is om betrokkenen te inspireren om samen te werken aan goede zorg, hulp en ondersteuning voor iedereen. En reflecteren op aandachtspunten en daarvoor oplossingen zoeken.

Voor wie?
Ben je bijvoorbeeld bestuurder, beleidsmedewerker, inkoper, manager bij een zorgverzekeraar, branche-, cliënt- of zorgorganisatie of gemeente? Ben je via je functie op andere wijze betrokken of geïnteresseerd? Je bent van harte welkom! Er is plaats voor ongeveer 100 tot 120 deelnemers. Meld je snel aan want er is veel belangstelling!

Programma
Van 13.30 -16.30 uur (vanaf 13.00 inloop) is er een gevarieerd en interactief programma. Prof. dr. Therese van Amelsvoort (Hoogleraar Transitiepsychiatrie Maastricht University) is gastspreker. Bovendien zijn er interessante workshops verzorgd door duo’s van zorgverzekeraars en gemeenten.
Het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) en diverse gemeenten waaronder Amsterdam, Utrecht, Menzis en gemeente Groningen zijn host van deze conferentie. Ook het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is actief betrokken.

Waar?
Je bent welkom in het gebouw van Zaalverhuur 7 aan de Bootstraat 7 in Utrecht.

Meer informatie en aanmelden
Meld je via het aanmeldformulier op versterkingsamenwerking.nl  aan. Na inschrijving ontvang je in augustus meer informatie over het programma en de diverse workshops. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@versterkensamenwerking.nl

Bron: zn.nl/ versterkingsamenwerking.nl

Dit bericht is 2991 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail