Oud-Ajacied Gregory van der Wiel open over zijn angst- en paniekaanvallen

Facebooktwitterlinkedinmail

3 november 2020 – Oud-Ajacied Gregory van der Wiel heeft maandag op zijn eigen website bekendgemaakt dat hij al meer dan een jaar kampt met angst- en paniekaanvallen. De  32-jarige Van der Wiel is “tot op de dag van vandaag” bezig is om van zijn mentale problemen af te komen.

Meer dan een jaar geleden  kreeg Van der Wiel te maken met paniekaanvallen en angstgevoelens, toen hij in Los Angeles woonde.   Voor zijn gevoel leek het op een hartaanval, maar na controle door in verschillende ziekenhuizen  bleek er lichamelijk niets aan de hand. Van der Wiel is zich gaan focussen op het mentale aspect.

Van der Wiel schrijft : “Er zijn een paar redenen waarom dit mij overkomt en ik wil deze delen. Als profvoetballer had ik altijd de druk om de beste kant van mezelf te laten zien, hoe ik me ook voelde. Ik leg altijd mijn emoties opzij en dat is iets dat zich na al die jaren heeft opgebouwd. Frustratie, woede, teleurstelling, verdriet, ik heb het allemaal opzij gezet en ben gewoon doorgegaan met mijn leven en carrière. Het is gemakkelijk om tegen jezelf te zeggen: “Het kan me niet schelen”, en dat is wat ik deed.

De voetballer speelde 46 keer voor het Nederlands Elftal waaronder de WK finale in 2010 .   Na wisselvallige jaren bij achtereenvolgens Paris Saint-Germain (2012-2016), Fenerbahçe (2016-2017) en Cagliari (zomer 2017-februari 2018) tekende hij begin 2018 een contract bij FC Toronto in de Major League Soccer (MLS).  Maar hij moest daar, terwijl hij het erg naar zijn zin had, na een jaar weer vertrekken vanwege een conflict met de trainer. Van der Wiel ging van een routinematig leven van elke dag trainen en elke week wedstrijden spelen naar helemaal geen doelen of routine. Zes maanden later begonnen zijn paniekaanvallen.

Inmiddels woont Van der Wiel weer in Amsterdam en gaat  het beter met hem.  Hij besloot in augustus mee te trainen met RKC. Van der Wiel: “RKC Waalwijk ontving mij met open armen en bood aan mij bij alles te helpen. Ik ben er nog niet maar ik werk elke dag hard om mijn comeback te maken. Ik weet niet zeker of dit gaat gebeuren, maar de tijd zal het leren.”

Van der Wiel  wilde dit delen omdat dit een deel van het leven is. “Het maakt niet uit wie je bent, we zijn allemaal mensen en dit kan iedereen overkomen. ”

Bron: gregoryvanderwiel.com

 

Dit bericht is 6570 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail