Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen – editie 2023’

Facebooktwitterlinkedinmail

22 oktober 2022 – Op donderdag 9 februari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die dit congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

Wanneer jonge mensen last hebben van niet-reële, te heftige of voortdurende angst, dan is het belangrijk dat je daar als professional oog voor hebt en weet hoe je hen kunt ondersteunen in het op een gezonde manier omgaan hiermee. Op dit congres zal dan ook uitvoerig stilgestaan worden bij wat angst met jonge mensen doet. Niet alleen emotioneel, maar ook sociaal en cognitief. Vervolgens gaan we kijken naar de copingstijlen van angstige kinderen en hoe je disfunctionele copingstrategieën kunt ombuigen naar strategieën die beter werken én prettiger zijn. Wat kun je leren van elementen uit het lichaamsgericht werken bij angst of paniek? Hoe helpt het om met een kind of jongere aan het ontwikkelen van een “growth mindset” te werken? Hoe kun je op externaliserend of ronduit agressief gedrag dat voortkomt uit angst zó reageren dat je het kind of de jongvolwassene niet nóg banger maakt? Bij deze en een scala aan andere vragen zullen de sprekers op dit congres uitvoerig stilstaan. 

Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Eni S. Becker (Radboud Universiteit Nijmegen) – Inleiding in angstproblematiek bij kinderen en jeugdigen: cognitie, emotie en gedrag
  • Dr. Lotte Hendriks (Pro Persona) – De behandeling van kinderen en jongeren met PTSS
  • Drs. Nancy Meesters (Psychologiepraktijk Meesters) – Het (be)levende lichaam
  • Drs. Michiel Noordzij – Agressie en ander externaliserend gedrag als gevolg van angst en paniek
  • Dr. Jeffrey Roelofs (Psychologenpraktijk Margraten) – Behandeling van kinderen en adolescenten met paniekaanvallen
  • Inge Corstiaans (Platform Mindset) – Angst- en paniekbestrijding door beïnvloeding van de mindset
  • Dr. Carien Karsten (StroomQ) – Het vinden en toepassen van effectieve coping strategieën

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, NIP K&J/NVO-OG, Kwaliteitsregister V&V, VSR, Registerplein, Register Vaktherapie en LV POH-GGZ.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 1162 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail