25 januari – eerste editie Depressiegala

Facebooktwitterlinkedinmail

 depressiegala

22 december 2015 –  Op 25 januari 2016, Blue Monday volgens een Engelse wetenschapper de somberste dag van het jaar, vindt het eerste Depressiegala plaats in Theater Amsterdam. Met dit evenement willen de organisatoren op een positieve manier aandacht besteden aan de volksziekte depressie, om zo de kennis erover te vergroten en het meer bespreekbaar te maken.

Depressie is een ziekte die 1 op de 10 mannen en 1 op de 5 vrouwen ergens in het leven treft en op dit moment lijdt ruim een half miljoen Nederlanders aan een depressie! Bijna iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die getroffen is door een depressie

Bekende (ervarings)deskundigen en andere betrokkenen als Mike Boddé, Javier Guzman, Marjolijn van Kooten, Wende Snijders, Martine Sandifort en Wouke van Scherrenburg leveren een bijdrage aan het gala. Minister Edith Schippers opent het gala.

“je kan maar beter kanker hebben dan een depressie, want bij een depressie is alles zwart, wil je niks meer, kan je niks meer en wil je vaak alleen maar dood”. – Uitspraak van een patiënt

Het Depressiegala is een initiatief van psychiaters Esther van Fenema en Bram Bakker en professioneel behartiger van patiëntenbelangen Mariëlle Horsting. De opbrengst gaat naar het jongerenproject ‘Jij bent de enige niet’. De NVvP is ‘aanmoediger’ van dit initiatief.

Lees meer over het depressiegala en het bestellen van kaarten

Bron: nvvp.net/ depressiegala.nl 

Dit bericht is 2926 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail