5 iPhone apps tegen slapeloosheid

Facebooktwitterlinkedinmail

 slapeloosheid-2

3 maart 2016 – Goed slapen, dat is voor  veel mensen een probleem.  Ongeveer 25-35% van de mensen kampt regelmatig met slaapproblemen. Meestal is slapeloosheid een tijdelijk bijverschijnsel van stress of een ingrijpende emotionele gebeurtenis in iemands leven, zoals bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of verandering van werk. Maar slapeloosheid kan ook chronisch zijn en een zware wissel trekken op je leven.

Mensen die lijden aan slapeloosheid hebben last van één of meer van de volgende symptomen:

  • Moeite om in slaap te vallen
  • Vaak wakker worden ’s nachts en dan moeilijk doorslapen
  • Te vroeg wakker worden in de ochtend
  • Vermoeid opstaan
  • Algehele vermoeidheid of slaapaanvallen overdag
  • Prikkelbaar
  • Geheugen -en concentratieproblemen
  • Gemiddeld korter dan 5 uur per nacht slapen

Houdt er wel rekening mee dat individuele slaapbehoeften kunnen verschillen. Er zijn mensen die genoeg hebben aan vijf uur slaap of korter, maar zij hebben geen last van bovengenoemde klachten. Ook op hogere leeftijd is er een verminderde slaapbehoefte. Hierdoor komt het voor dat ouderen vroeg ontwaken en daarom klagen over een te korte slaap. Dit kan weer leiden tot gebruik van slaapmiddelen waardoor men overdag weer slaperig kan zijn. Dit kan een gevoel van slechte slaapkwaliteit imiteren of versterken.

Er zijn tegenwoordig heel veel goede apps die je ook kunnen helpen om beter te slapen. Damespraatjes zette 5 iPhone apps die je helpen om beter te slapen op een rij.

1. Sleep Cycle Alarm Clock

Deze app is een intelligente wekker die je slaap kan analyseren en je wakkermaakt wanneer je in de lichtste slaapfase bent. Zo word je relax en rustig wakker.

1

2. Gezond slapen

Gezond slapen heeft als doel je te begeleiden bij het aanpakken van je slaapprobleem.  Het biedt je inhoudelijke informatie omtrent slapen, video-uitleg betreffende het belang van onze hersenactiviteit en audio-oefeningen om je te helpen sneller in slaap te vallen. Deze oefeningen zullen ook zorgen dat je beter doorslaapt.

2

3. Gratis Slaapgeluiden

Val sneller in slaap bij 10 categorieën van rustgevende geluiden.

3

4. Ontspannen en slapen door Glenn Harrold

Ontspannen & Slapen is een kwalitatief hoogstaande hypnose- en meditatie-app van de succesvolle zelfhulp audio-auteur Glenn Harrold. Deze app heeft 2 gratis hypnose-opnamen en talloze inApp-aankoopopties die zijn ontworpen om je te helpen met je slapeloosheid, stress en angst en je een goede nachtrust te geven. De inApp-lijst bevat meer dan 70 van Glenns gerenommeerde hypnose- en meditatietracks met een hoop nieuwe inhoud en bijgewerkte bestaande sessies.

4

5. Snoring Analyzer

Met de Snoring Analyzer kan je zelf testen of je snurk en hoeveel. Ook kan je er slaapapneu mee opsporen.

5

Dit bericht is 6016 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail