Huize Padua is nu expertisecentrum voor niet aangeboren hersenletsel

Facebooktwitterlinkedinmail

hersenen103

3 maart 2016 – De patiënten in Huize Padua hadden een heel normaal leven, tot ze opeens een hartaanval, ongeluk, hersenbloeding of hersenontsteking kregen. Ze hadden leuk werk, een fijn huis, kinderen. Of waren nog jong en net begonnen aan een opleiding, hun hele leven voor zich. Ze hadden hobby’s, dromen. En toen werd het leven nooit meer zoals het was, zo lezen we in het Brabants dagblad. 

De meeste mensen die hersenletsel oplopen worden nooit meer de oude, legt Bert ter Mors uit. Ter Mors is psychiater op GGZ-locatie Huize Padua. “Hersenletsel betekent bijna altijd een totale herziening van de toekomst. Hersenweefsel geneest niet, wat kapot is, is kapot. Er is altijd maar tot op zekere mate herstel mogelijk.”

Zeer specialistisch
Huize Padua biedt derdelijns, zéér specialistische zorg aan mensen die ten gevolge van dat hersenletsel ernstige gedragsproblemen hebben. Patiënten komen uit het hele land. Binnenkort hoopt het centrum het predicaat topklinische zorg binnen te halen. Het werkt onder meer samen met de Universiteit van Maastricht. Huize Padua heeft zowel een kliniek als klinische plaatsen voor revalidatie, rehabilitatie en wonen/vervolgbehandeling. Ter Mors: “Mensen komen hier als ze elders vastlopen. Het ging bijvoorbeeld mis in het revalidatiecentrum of ze zijn in het ziekenhuis onhandelbaar. Zeker in de kliniek hebben we te maken met ernstige gedragsproblemen.”

In het Brabants Dagblad staat vandaag een uitgebreid artikel over het centrum voor niet aangeboren hersenletsel van GGZ Oost Brabant op Huize Padua.

Bron: bd.nl 

Dit bericht is 4013 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail