CAO GGZ onderhandelingen in volle gang

Facebooktwitterlinkedinmail

25 januari 2017 – De onderhandelingen voor de nieuwe cao GGZ zijn maandag 23 januari gestart. Onder het motto “investeer in mensen” hebben FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU’91 en FBZ de gezamenlijke inzet bij GGZ Nederland neergelegd. De inzet is een samenvatting van de onderwerpen die medewerkers in de GGZ aan de bonden hebben doorgegeven via o.a. een enquête, zo staat te lezen op de website van FNV.

Stand van zaken na eerste overleg

GGZ Nederland geeft aan de cao te willen vereenvoudigen en meer mogelijkheden te willen voor maatwerkafspraken met individuele werknemers.

Vakbonden en werkgevers delen de wens om meer jongeren in te laten stromen. GGZ Nederland ziet vooralsnog geen mogelijkheid voor een generatiepact. FNV heeft benadrukt dat, naast de instroom van jongeren, er echt iets moet gebeuren om te zorgen dat werknemers gezond hun AOW-leeftijd kunnen halen.

Afgesproken is dat de werkgevers hun visie, ideeën en wensen verder gaan uitwerken zodat alle partijen op 17 maart met een gezamenlijke agenda verder kunnen. Werkgevers geven overigens nu al aan dat de loonruimte en de marges daarbij beperkt zijn. Het ziet er dus naar uit dat er nog stevig onderhandeld moet gaan worden.

Blijf op de hoogte

Kijk voor meer informatie over de volledige inzet op www.fnv.nl/cao-ggz. Hier vind je gedurende het onderhandelingsproces altijd de meest actuele informatie over het cao-traject. De overig geplande onderhandelingsdata zijn: 17 maart en 4 april 2017.

Bron: FNV

Dit bericht is 4718 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail