Oproep aan gemeenten om mee te doen met Grip op Werk

Facebooktwitterlinkedinmail

15 december 2017 – Het kan nog! Meedoen met Grip op Werk – een innovatieve online interventie voor werklozen met psychische klachten. U kunt zich als gemeente nog aanmelden voor Grip Op Werk. Grip Op Werk is een online groepsinterventie voor mensen zonder werk met depressie en/of angstklachten die hen belemmeren in hun arbeidsparticipatie. De interventie is gericht op zowel klachtenreductie als op arbeidsparticipatie, waarbij beide aspecten elkaar positief beïnvloeden.

Grip Op Werk is gebaseerd op het bewezen effectieve Gripopjedip.nl en bevat naast cognitieve gedragsmethodieken, ook re-integratie elementen. Grip Op Werk wordt online begeleid door een getrainde GGZ-professional. Het is een integrale aanpak waar de werelden van GGZ en Werk & Inkomen samenkomen. De Grip Op Werk aanpak biedt directe mogelijkheid voor verbinding en afstemming tussen de GGZ en de re-integratie professional.

Wilt u als gemeente inzetten op het begeleiden van mensen met psychische klachten bij hun re-integratie? Doe dan nu mee met Grip Op Werk!

We zijn op zoek naar gemeenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan de pilot van deze nieuwe interventie.

Vijf redenen om u als gemeente aan te melden voor Grip Op Werk:

  • Minimale tijdsinvestering en inspanning en op maat ondersteuning
  • Early adapter van een innovatieve, evidence-based manier van werken
  • Gratis training en begeleiding van uw professionals
  • Lage tarieven voor een nieuw soort dienstverlening
  • Na een jaar inzicht in het resultaat! (via begeleidend onderzoek van Trimbos-instituut)

Drie andere gemeenten zijn u al voorgegaan en participeren reeds in de pilot. Juist in deze pilotfase is het essentieel dat enkele vooruitstrevende uitvoeringsinstanties nauw betrokken zijn bij de uitvoering van deze nieuwe interventie, om de effectiviteit te kunnen bewijzen. U kunt er als gemeente direct de vruchten van plukken.

Wie zijn wij?

Grip Op Werk is een samenwerking tussen:
– Stichting Grip op je Dip (Trimbos-instituut, de Jutters, Indigo, Dimence /Mindfit).
– ZINZIZ (actief in het versterken van vakmanschap binnen de sociale zekerheid).

Aanmelden en meer informatie?

U kunt zich als gemeente tot 20 januari 2018 aanmelden bij Marije Nool (marije@zinziz.nl) of Rianne van der Zanden (rzanden@trimbos.nl). Ook voor meer informatie kunt u bij hen terecht.

Bron: trimbos.nl

Dit bericht is 2740 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail