Lotte (17) maakt documentaire over broertje met autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

18 december 2017 – In filmtheater De Fabriek in Zaandam is zaterdag de documentaire ‘Romijn’ in première gegaan. De film is gemaakt door de 17-jarige Lotte Peters en gaat over haar autistische broertje die zaterdag 12 jaar is geworden, zo meldt Hart van Nederland.

Romijn is een klassieke autist met een verstandelijke beperking. Hij leeft op z’n eigen planeetje: communicatie en sociale interactie zijn voor hem extreem ingewikkeld. De documentaire laat onder meer zien wat voor impact zijn autisme heeft op het gezinsleven. In alles ligt de focus op hem, of dat nu om samen eten gaat, vrije tijd of vakanties. In alles moet rekening gehouden worden met zijn autisme.

Lotte heeft al een korte speelfilm op haar naam staan – Conspicio, genomineerd voor het Nederlands ScholierenFilm-festival, en onder meer vertoond in filmmuseum Eye – en nu is haar eerste documentaire uit. Ze zocht een onderwerp voor haar profielwerkstuk en mocht na overleg met school een documentaire maken. Het Zaanlands Lyceum was zo onder de indruk van de documentaire dat ze een echte première hebben geregeld in filmtheater De Fabriek.

Lotte’s filmtalenten zijn niet onopgemerkt gebleven. Ze is ingelijfd door MovieZone, de talentenpool van filmmuseum Eye. Daar maakt ze sinds dit jaar ook reportages voor; zo mocht ze de opening van de Martin Scorsese-expositie verslaan en de masterclasses in Eye over de special effects van de horror-serie Walking Dead.

Bekijk de trailer

Bron: hartvannederland.nl

Dit bericht is 5654 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail