MindSummerRide: door 12 provincies fietsen voor mentale gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

12 juni 2023 –  Op 21 juni fietsen Sjors & Tom door alle 12 provincies en leggen ze 400km af binnen het bestek van het daglicht om aandacht te vragen en geld op te halen voor de mentale gezondheid binnen Nederland tijdens de MindSummerRide. (Goede doel: Stichting MIND)

Tom: ” We lopen al aardig met de doneeractie, maar dat kan natuurlijk altijd beter! Wat wij het allerbelangrijkste vinden, is dat het gesprek rondom mentale gezondheid nieuw leven wordt ingeblazen. D.m.v. deze hopen we dit gesprek te heropenen en voor mij zit er ook een persoonlijke intrinsieke motivatie bij om dit te doen. Tijdens mijn studietijd kampte ik met depressieve gevoelens. Mijn ouders lagen in een nare scheiding en mijn toenmalige vriendin zat op psychisch gebied in de knoop met haarzelf (suïcidaal). Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik zelf in een diepe mentale put terecht kwam. Ik kwam daardoor flink wat kilo’s aan omdat ik ongezonde keuzes maakte en mijn problemen probeerde te verdoezelen met alcohol.”

Inmiddels gaat het gelukkig heel goed met mij en wil ik maar al te graag dit belangrijke (vaak onbesproken thema) op de kaart zetten, maar daar heb ik jullie hulp bij nodig…”

HELP ONS MEDEFIETSERS TE VINDEN/VOLGAUTO/VOEDINGSSTOPS

Sjors: “Het mooie aan deze uitdaging is dat we vragen of mensen ons uit de wind willen houden tijdens het fietsen (kost ons dan minder energie). Mensen kunnen dus financieel doneren, maar ook een fysieke bijdrage te leveren door een stukje mee te fietsen!

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de regio’s, waar we doorheen fietsen, er hulp wordt aangeboden door omstanders. Dit kan zijn door: mee te fietsen, met voedsel langs de kant te staan, aan te moedigen of een stukje in een auto ons te volgen met voeding in de wagen. We moeten immers zo min mogelijk stoppen en kunnen niet alles zelf op de fiets meenemen (binnenbandjes en eten).”

De uiteindelijke missie van Sjors en Tom is om van de MindSummerRide een jaarlijkse traditie te maken om op de langste dag van het jaar, stil te staan bij mentale gezondheid.

Sjors en Tom en hun MindSummerRide zijn te volgen op:
Instagram: https://www.instagram.com/mindsummerride/
Facebook: https://www.facebook.com/mindsummerride/

Bron: persbericht

Dit bericht is 834 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail