Tentoonstelling OPEN over depressiviteit in Leiden

Facebooktwitterlinkedinmail

13 september 2021 – Van 13 september t/m 4 oktober staat de tentoonstelling ‘OPEN over depressiviteit’ op het Bontiuspad in Leiden! Deze buitententoonstelling bestaat uit een serie van 30 mooie zwart-wit portretten en persoonlijke verhalen van jonge mensen die kampen met depressiviteit. 

Hoe is het om te leven met een depressie? Daarover gaat de fototentoonstelling ‘Open over depressiviteit’ die van 13 september t/m 3 oktober 2021 te zien is achter het Centraal Station Leiden. De tentoonstelling is een initiatief van Stichting Open Mind in samenwerking met de gemeente Leiden, GGZ Rivierduinen, Stichting Lumen Holland Rijnland en LUMC.

Op deze pagina vind je meer informatie over de tentoonstelling en de activiteiten die Lumen en Rivierduinen in die periode organiseren.

Wat is Open Mind? 

Stichting Open Mind verbindt door het vertellen van persoonlijke verhalen in de openbare ruimte en helpt daarmee onbegrip de wereld uit.

In Nederland hebben jaarlijks circa 1 miljoen mensen last van depressie. Open Mind wil in samenwerking met haar partners het thema depressie bij het grote publiek onder de aandacht brengen en beter bespreekbaar maken. Voor deze fototentoonstelling is een grote groep jonge ervaringsdeskundigen geportretteerd. De persoonlijke portretten en verhalen vertellen ons hoe zij hun depressie ervaren, hoe ze hiermee omgaan en wat hun omgeving daarin betekent.

 Wil je meer weten over leven met een depressie? Ga dan in gesprek met ervaringsdeskundigen van Lumen en GGZ Rivierduinen. Zij staan twee keer per week bij de tentoonstelling.
Namelijk op:
Maandag 13, 20 en 27 september van 15.00 tot 17.00 uur.
Donderdag 16, 23 en 30 september van 12.00 tot 14.00 uur.

Meer informatie op de website van Stichting Lumen Holland Rijnland

Dit bericht is 1995 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail