GGz Breburg inspireert medewerkers op groene locatie

Facebooktwitterlinkedinmail

11 juni 2023 – GGz Breburg organiseert bijeenkomst over duurzaamheid en De Groene GGZ
Op het terrein van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot heeft team Werken en Leren een locatie, waar cliënten dieren verzorgen en werken in het groen. Dit is een van de voorbeelden bij GGz Breburg hoe de natuur onderdeel kan zijn van de behandeling. Om ook andere collega’s te inspireren konden zij na prachtige verhalen, kiezen voor verschillende deelsessies.

Er kwamen een hoop verschillende onderwerpen aan bod:

  • IVN Natuureducatie vertelde meer over De Groene GGZ, dat er al veel onderzoeken zijn naar de meerwaarde van natuur in een behandeling.
  • De Buitenpsychologen vertelden over hun visie en werk en gaven ook een praktijkles. Vertrouw op je kennis en expertise, want die kun je ook gewoon mee naar buiten nemen.
  • Er werd gesproken over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. We spraken over hoe je met kleine dingen de natuur in je werkdag kunt verwerken: doe je telefonische afspraken buiten, maak een lunchwandeling, of neem een collega mee naar buiten voor een overleg.
  • Een psychiater van GGz Breburg vertelde over de meerwaarde van honden in de behandeling.
  • Deelnemers van de locatie Abdij Koningshoeven vertelden hun verhaal en gaven tijdens de deelsessies ook een rondleiding op het terrein.
  • Ook kwam het onderwerp gezonde en duurzame voeding voor medewerkers en cliënten aan bod.

De aanwezige collega’s waren enthousiast. Ook is waardevolle input opgehaald die gebruikt gaat worden voor het ontwikkelen van een duidelijke visie.

Wie is GGz Breburg?
GGz Breburg is een specialistische ggz-zorgaanbieder in de regio Midden- en West-Brabant. Jaarlijks helpt GGz Breburg circa 11.000 cliënten met vaak zeer complexe psychische problematiek ‘het leven de baas te blijven’. We staan dichtbij de cliënt en zijn naasten om op tijd de juiste zorg te bieden. Die zorg verlenen we samen met onze ruim 1800 medewerkers, 200+ vrijwilligers, onze ketenpartners, verwijzers, maar vooral samen met de cliënt.​ Omdat we samen het sterkst staan in mentale gezondheid.

De afgelopen jaren heeft GGz Breburg zich al ingezet om de zorg te vergroenen. Ze werken aan het onderwerp duurzaamheid via de Green Deal (samen werken aan duurzame zorg). Daarnaast is GGz Breburg uit een grote groep aanmeldingen als Groene GGZ voorloper geselecteerd, waarmee IVN Natuureducatie een samenwerking aangaat. Zo bouwen we samen aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg.

Bron: ivn.nl

Dit bericht is 555 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail