MIND Young Academy krijgt subsidie voor uitbreiding lessen over psychische problemen

Facebooktwitterlinkedinmail

1 augustus 2018 – Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars ondersteunt speciale lessen om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas en die problemen in een vroeg stadium te signaleren. Tijdens de lessen wordt stilgestaan bij: herkennen van psychische klachten, praten over psychische klachten en weten wat te doen wanneer je er last van hebt.

De MIND Young Academy (MYA), die al langer bestaat voor leerlingen op het vmbo en mbo, is een initiatief van MIND. De organisatie wil de MYA nu verder uitbreiden door heel Nederland en ook aansluiting vinden bij studenten uit het hoger onderwijs. Op die manier staat de MYA als een effectief programma voor alle niveaus binnen het vo, mbo en hbo en worden meer jongeren bereikt. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars wil graag financieel bijdragen aan het voorkomen van psychische problematiek. Scholen lijken een goede ingang te zijn om jongeren die het moeilijk hebben te bereiken nog ver voordat de GGZ in beeld komt. Bekend is dat praten over wat je bezighoudt of dwarszit, helpt. Door ervaringsdeskundigen in te zetten, zien jongeren dat het normaal is dat je je niet altijd goed voelt.

Het bestuur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft in juni financiële steun toegezegd aan nog een aantal projecten. Informatie over alle toezeggingen is te vinden op de site van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

Bron: zn.nl

Dit bericht is 3055 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail