Medewerkers van Centrum voor Psychotherapie willen kliniek kopen om sluiting te voorkomen

Facebooktwitterlinkedinmail

15 mei 2022 – Recent kondigden al meerdere ggz-klinieken een sluiting aan, maar vaak zijn er geen goede alternatieven voor de patiënten. Medewerkers van het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren willen nu de kliniek zelf kopen om zo de zorg te redden. 

In het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren bieden ze intensieve behandelingen aan voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen,  Cliënten hebben een moeilijke jeugd gehad, een opeenstapeling van verwaarlozing, mishandeling, misbruik of andere traumatische gebeurtenissen. Het centrum werkt met groepstherapie en met de zogeheten milieutherapie.

De koepelorganisatie Pro Persona, waar het Centrum voor Psychotherapie onder valt, de gebouwen van de kliniek en het omliggende terrein verkopen. Op 1 juli aanstaande moet de kliniek sluiten. Er worden sinds maart geen nieuwe cliënten meer opgenomen, langzaam lopen de gebouwen leeg. Een echt alternatief is er vooralsnog niet, behalve de ambulante zorg met lange wachtlijsten .

Om de kliniek toch te kunnen behouden hebben medewerkers  bij het Centrum voor Psychotherapie een bijzonder plan opgevat:. ze onderzoeken of de kliniek niet kan verzelfstandigen . Met alle medewerkers wordt gekeken of de kliniek kan worden gekocht en er wordt gewerkt aan een financieel plan. Hierover worden ook contact gezocht met de zorgverzekeraars.

Bron en uitgebreid artikel  : EenVandaag.avrotros.nl 

Dit bericht is 2698 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail