Arkin is de derde ggz-instelling die in korte tijd sluiting van een locatie aankondigt

Facebooktwitterlinkedinmail

1 april 2022 – De psychiatrische afdeling voor patiënten met complexe problemen aan de Vlaardingenlaan in Nieuw-West in Amsterdam, de Kliniek Intensieve Behandeling (KIB), gaat volgende maand de deuren sluiten. De voornaamste reden voor de sluiting is volgens de koepelorganisatie Arkin het gebrek aan personeel. Ook zou het geen geschikte locatie zijn om deze groep patiënten te behandelen. Dit melden o.a. NU.nl en NHNieuws.

Vanaf 1 mei kunnen patiënten met complexe psychiatrische problematiek niet meer terecht bij deze kliniek in Amsterdam. Eerder kondigden PsyQ en Pro Persona al een voorgenomen sluiting van een van hun locaties aan.

De behandelaars van KIB werken met psychiatrische patiënten die elders geen succesvolle behandeling konden krijgen. Het gaat om een patiënten die complexe problematiek hebben en intensieve begeleiding nodig hebben.. De kliniek van Arkin kampt volgens de directie met een ernstige personeelstekort, sinds het vertrek van een flink aantal medewerkers. Daardoor kan de veiligheid en de kwaliteit van zorg niet langer gewaarborgd worden.

Naast de tekorten, speelt ook de locatie een rol in de sluiting. De complexe groep patiënten zou volgens Arkin beter af zijn op een locatie waar andere afdelingen en klinieken zijn die dezelfde hoog beveiligde en intensieve zorg bieden.

Volgens een medewerker van de KIB, die liever anoniem wil blijven, ligt het probleem net wat anders dan Arkin aangeeft. “Het zou komen door een personeelstekort, maar dat is te wijten aan verkeerde bedrijfsvoering.”

Bron: nu.nl / nhnieuws.nl 

Zie ook het bericht “Het geld is op: wanhoop bij honderden cliënten door sluiting ggz-klinieken” van RTLnieuws.nl 

 

Dit bericht is 4451 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail