“Kwesties” bij NPO Radio 1: Burn-out onder studenten

Facebooktwitterlinkedinmail

1 september 2017 – Aanstaande zondag 3 september schenkt het programma Kwesties van de NTR aandacht aan burn-out onder studenten. Het programma wordt om 20.00 uur uitgezonden op NPO 1, zo meldt  de NTR.

Rob Oudkerk is zondag in Delft om te praten over burn-out onder studenten en de lange wachtrijen bij de studentenpsychologen. De combinatie van maatschappelijke druk, studiekeuzestress, bestuursfuncties en een sociaal leven lijkt steeds meer studenten de kop te kosten – met een burn-out als gevolg. Voor hulp van een studentenpsycholoog kun je op de hogescholen en universiteiten achterin de rij aansluiten met soms wel drie maanden wachttijd.

Waar ligt de verantwoordelijkheid?

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) pleit er derhalve voor dat onderwijsinstellingen hun verantwoordelijkheden pakken en ervoor zorgen dat de studenten sneller geholpen worden door meer studentenpsychologen aan te nemen. Maar ligt de verantwoordelijkheid wel bij de scholen en universiteiten? Of ligt de verantwoordelijkheid bij de studenten zelf en leven ze té hectisch? Of ligt er te veel maatschappelijke druk op de jonge mensen?

 

Bij Rob Oudkerk in de bus schuiven aan: Rhea van der Dong (Voorzitter & Woordvoerder ISO), Femke Marsman (psycholoog) en  Jean Marie Molina (Expertdocent studiesucces Hogeschool Rotterdam).

Kwesties is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en met name de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Dit bericht is 3212 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail