Jongeren centraal in de Week van de Mentale Gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

20 mei 2023 – Van 22 tot en met 28 mei 2023 is de Europese Week van de Mentale Gezondheid. In deze week is er in veel landen binnen Europa, waaronder Nederland, extra aandacht voor dit belangrijke thema. Het GGD programma Thrive Amsterdam Mentaal Gezond doet ook mee en richt de aandacht op de Amsterdamse jongeren. Samen met onze samenwerkingspartners in de stad zetten we in op preventie onder het thema #durftedelen.

Durf te delen
Tijdens de week is het thema in Amsterdam #durftedelen. Thrive roept jongeren op om emoties die hun mentale gezondheid weergeven te delen. Recente onderzoekscijfers laten zien dat de mentale gezondheid van jongeren nog steeds onder grote druk staat. De helft van de Amsterdamse jongeren ervaart milde mentale klachten maar praat daar niet over. Het doel is jongeren aan het delen en het praten te krijgen, zodat het praten over je mentale gezondheid de normaalste zaak van de wereld wordt.

Flying squads
Van 23 mei t/m 26 mei zullen op verschillende plekken in de stad (vooral bij mbo-scholen, hbo- scholen en universiteiten) zogenaamde flying squads aanwezig zijn. Deze groep, bestaande uit jongeren die zelf een eigen verhaal hebben met mentale uitdagingen, gaan in gesprek met andere jongeren over hun mentale gezondheid. Met daarbij de vraag: durf jij te delen hoe je je voelt?

Daarnaast organiseren veel jongerenorganisaties en andere welzijnsorganisaties activiteiten voor jongeren met als thema mentale gezondheid. Check de kalender voor een compleet overzicht van alle activiteiten in de Week van de Mentale Gezondheid  in Amsterdam.

Groen
Speciaal voor deze week zal de A’DAM Toren op maandag 22 mei groen kleuren, de kleur van de mentale gezondheid. Te zien vanaf zonsondergang, ca 21.30 uur.

Wil je meedoen met de week en staat jouw activiteit nog niet op onze kalender? Stuur dan een e-mail aan thriveamsterdam@ggd.amsterdam.nl

Bron: ggd.amsterdam.nl

Dit bericht is 919 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail