Indringende docu ‘Ingewikkeld’ over psychiatrie op NPO Cultura en 2Doc.nl

Facebooktwitterlinkedinmail

4 augustus 2017 – Ingewikkeld vertelt het verhaal van een man die, na jarenlange strijd, een manier heeft ontwikkeld om met zijn psychische aandoening te leven door middel van kunst, verbeeldingskracht en innovatie. Vanaf vanavond te zien online op 2Doc.nl en om 18.55 uur op NPO Cultura.

Sven is echtgenoot, vader en kunstenaar. Hij worstelt met een bipolaire en schizo-affectieve stoornis waardoor hij lange periodes van zware psychose heeft gekend. Sven is er na jarenlange strijd in de psychiatrie in geslaagd om een kwalitatief bestaan te leiden en een gezin met kinderen te onderhouden.

Hoe kunstenaar Sven een manier heeft ontwikkeld om te leven met zijn psychische aandoening

In Svens verhaal schuilt een belangrijke boodschap. Geestesziekte is nog al te vaak een taboe in de westerse maatschappij en mensen die lijden onder een psychische stoornis zijn dikwijls slachtoffer van rigide stigmatisering. Zo krijgen zij – ook na afloop van hun psychiatrische behandeling – moeilijk een plaats binnen de samenleving toegekend. Ingewikkeld toont aan dat een psychische aandoening ook een bron van creativiteit en inventiviteit kan bevatten.

Bekijk de trailer:

Bekijk de documentaire Ingewikkeld vrijdag 4 augustus online op 2Doc.nl en om 18.55 uur op NPO Cultura.  Meer info: bit.ly/2docingewikkeld

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 10087 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail