Familie gezocht voor onderzoek kinderen van ouders met stemmingsstoornis

Facebooktwitterlinkedinmail

9 juli 2018 – Kinderen die één of meerdere ouders met een stemmingsstoornis hebben,  hebben een verhoogd risico hebben om zelf een stemmingsstoornis te ontwikkelen, maar er zijn bepaalde factoren die kinderen kunnen beschermen tegen een stemmingsstoornis.

Vanuit het MARIO project naar stemming en veerkracht (onder ander opgezet door VUMC en Erasmus MC) is men op zoek naar ouders met stemmingsstoornissen en hun kinderen om de onderzoekers te adviseren over onze vragenlijsten (hebben ze alle onderwerpen meegenomen die kinderen en ouders belangrijk vinden, missen ze nog iets, wat vinden ouders en kinderen van de vragen?)

Momenteel zijn de onderzoekers bezig met de voorbereiding van een nieuw Nederlands onderzoek over dit onderwerp, de MARIO studie over stemming en veerkracht. Bij deze voorbereiding willen ze graag families betrekken. Hiervoor zijn ze zowel op zoek naar ouders met een stemmingsstoornis (depressie of bipolaire stoornis) en kinderen van ouders met een stemmingsstoornis tussen de 10 en 25 jaar. 

Voor deze studie hebben de onderzoekers een aantal vragenlijsten gekozen die naar risico en beschermende factoren in kinderen van ouders met een stemmingsstoornis kijken. Echter willen ze graag weten of ze alle belangrijke onderwerpen hebben meegenomen of dat ze nog belangrijke dingen missen. Ze willen ook graag weten wat ouders en kinderen in het algemeen van de vragen vinden.

Het overleg vindt eind juli/begin augustus (exact datum volgt) plaats op de Oldenaller 1 in Amsterdam. Voor het advies krijgen vrijwilligers een VVV-bon van 75€.

Mocht u/jij mee willen doen of hebt u/heb jij vragen, dan kunt u/kun jij contact opnemen met de onderzoeker van het project, Dominique Maciejewski via mario@ggzingeest.nl .

Dit bericht is 2532 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail