Een congres over leefstijlpsychiatrie op 15 juni

Facebooktwitterlinkedinmail

15 april 2022 – Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat beïnvloedbare leefstijlfactoren zoals beweging, voeding, slaap en niet roken bij mensen met psychische klachten herstel kan bespoedigen en verergering van klachten en terugval kan voorkomen. Daarom is er nu het congres Leefstijlpsychiatrie in de klinische praktijk op 15 juni in Vianen.

Een nieuw congres vol wetenschappelijke kennis, ervaringsverhalen en best practices op het gebied van leefstijlpsychiatrie, ontwikkeld in samenwerking met de drie auteur van het boek Leefstijlpsychiatrie: Jeroen Deenik, Wiepke Cahn en Jentien Vermeulen.

Bijna 30% van de mensen wordt gedurende hun leven gediagnosticeerd met een psychiatrische aandoening. Naast de enorme ziektelast die zij veroorzaken, zijn de gevolgen voor de cliënt zelf ook heel groot.  Mensen met een ernstige psychiatrische aandoening overlijden gemiddeld 15 jaar eerder dan de algemene populatie, mede doordat zij een twee keer zo hoge kans hebben op obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Het is de hoogste tijd voor nieuwe invalshoeken in de preventie en behandeling van deze cliënten, zodat de vooruitzichten beter worden.

Het onderwerp leefstijl leeft, ook in de psychiatrie

In de geestelijke gezondheidszorg is een ongezonde leefstijl oververtegenwoordigd. En nu we weten dat leefstijl sterk verbonden is met psychische gezondheid en functioneren, is het verbeteren van leefstijlgedrag is een serieuze behandeloptie geworden, naast en als aanvulling op traditionele farmacologische en psychologische behandelingen. Maar hoe kun je leefstijlpsychiatrie integreren en implementeren in de klinische praktijk? Dit congres biedt handvatten die direct toepasbaar zijn om leefstijl onderdeel te maken van het behandelplan.

Meld je aan voor dit congres >

Een congres over leefstijlpsychiatrie met:

  • Welke evidentie is er voor leefstijlpsychiatrie?
  • Wat is jouw rol als behandelaar?
  • Implementatie van leefstijlpsychiatrie in de praktijk
  • Hoe we onszelf en cliënten kunnen motiveren tot gezond gedrag
  • E-health toepassingen ter ondersteuning van slaap en bewegen

Benieuwd wat leefstijlgedrag, naast en als aanvulling op traditionele farmacologische en psychologische behandelingen, kan betekenen in jouw dagelijkse werk? Bekijk dan hier het volledige programma >

Bron; persbericht

Dit bericht is 4027 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail