3e Editie van het nationaal jaarcongres Overprikkeling op 22 juni

Facebooktwitterlinkedinmail

29 april 2023 – Op donderdag 22 juni organiseert Sympopna het derde Nationaal Jaarcongres Overprikkeling in Het Rond 2 in Zeist.  Dit congres laat zien hoe je overprikkeling kunt herkennen, hoe het andere klachten kan beïnvloeden en wat je kunt doen om cliënten te helpen.  Dit kan bijvoorbeeld overmedicatie voorkomen en leiden tot betere behandelresultaten.

Overprikkeling blijkt een rol te spelen bij veel verschillende psychiatrische aandoeningen, zoals burn-out, trauma, niet aangeboren hersenletsel en psychoses. Door meer te weten over dit onderwerp, kun je cliënten beter begeleiden en behandelen.

Overprikkeling betekent dat stukjes informatie niet goed door de hersenen worden verwerkt. Dit gaat gepaard met een groot scala aan klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust, en het overlopen van emoties. Bij veel psychiatrische aandoeningen kan overprikkeling een rol spelen. We brengen op deze dag de nieuwste inzichten uit wetenschap en praktijk samen. Je gaat naar huis met nieuwe informatie en concrete tips om deze in jouw eigen behandelpraktijk toe te passen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere overprikkeling bij niet-aangeboren hersenletsel, geheugenklachten bij burn-out, lichaamsgericht werken en de invloed van muziek. Tijdens de pauzes en borrel is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Doelgroep
Het congres is interessant voor psychologen, (ortho-)pedagogen, psychiaters, verpleegkundigen, vaktherapeuten, onderwijskundigen, arbeidsdeskundigen en anderen die belangstelling hebben voor het onderwerp.

Meer informatie of direct inschrijven >>>

Nationaal Jaarcongres Overprikkeling 2023
3e Editie
Donderdag 22 juni | 09.30 – 16.30 uur

Het Rond 2
3701 HS Zeist
030 – 69 27 550

Bron: persbericht

Dit bericht is 1273 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail