Congres ‘Werken met pubers en hun ouders’

Facebooktwitterlinkedinmail

20 september 2022 – Op donderdag 15 december 2022 vindt het congres ‘Werken met pubers en hun ouders’ plaats in Eindhoven. Volg je dit congres liever vanuit thuis online? Dat kan ook! Op 1 januari 2023 start namelijk het online congres.

De puberteit en adolescentie zijn een tijd waarin er veel verandert. Gierende hormonen, meer vrijheden, een vriendengroep die een steeds belangrijkere rol gaat spelen, minder ouderlijke controle. Het is ook een tijd van experimenteren en daar hoort bij dat er af en toe een norm overschreden wordt. Maar wanneer is die grensoverschrijding nog normaal “pubergedrag” en wanneer moeten we ons zorgen gaan maken over mogelijke psychische of zelfs psychiatrische problemen? Hoe maak je je zorgen bespreekbaar met een jongere en met hun ouders? Deze vragen vormen de rode draad van dit praktijkgericht congres. Sprekers uit wetenschap en praktijk zullen deze thematiek vanuit verschillende invalshoeken benaderen en concrete handreikingen bieden voor de praktijk. 

Meer…

Sprekers

  • Dr. Philippe Noens (Hogeschool Odisee) – Tussen verbranden en verdrinken: het opvoeden van pubers
  • Prof. Dr. Geertjan Overbeek (Universiteit van Amsterdam) – De rol van vrienden en leeftijdgenoten in de sociaal-emotionele ontwikkeling van jeugd
  • Ilse De Block (De Opvoedingslijn) – Begeleiding van ouders en opvoeders vanuit De Opvoedingslijn
  • Sven Bussens (Hogeschool Gent) – Een stevige ouderidentiteit als bron van kracht
  • Bernard van ’t Klooster (Novadic-Kentron) – Communiceren en motiveren bij verslavingsproblematiek
  • Kim Jolink-Verkuijlen (Kim Streetwise Advies) – Omgaan met autoriteitsproblematiek in gezinnen
  • Dr. Bart Vogelaar (Universiteit Leiden) – Werken met gedemotiveerde “luie” pubers

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, Registerplein, SKJ, VSR, Kwaliteitsregister V&V, Register Vaktherapie, LV POH-GGz en FGzPt.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1337 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail