Herdruk Brochure Een diagnose autisme… en dan?

Facebooktwitterlinkedinmail

10 mei 2024 – Wegens grote interesse is de brochure Een diagnose autisme… en dan? in herdruk gegaan.  De gedrukte brochures zijn inmiddels verspreid onder de NIPA-lidinstellingen.

Niet alleen de papieren versie van de brochure heeft grote aftrek gevonden, de digitale versie werd alleen al vanaf de website van Phrenos 3219 keer gedownload sinds juli 2022. Je kunt de brochure hieronder downloaden.

Volwassenen die een diagnose autisme krijgen hebben daarna vaak veel vragen. Het Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA)maakte samen met belangrijke partijen in het autismeveld deze brochure voor mensen die net een diagnose autisme hebben gekregen. Deze brochure helpt hen op weg met informatie waarvan anderen zeggen: “Had ik dat maar eerder geweten!”. Het geeft een beknopt overzicht van wat iemand zelf kan doen en welke professionele ondersteuning (zorg en welzijn) beschikbaar is. Daarnaast geeft de brochure informatie over autisme en verwijst naar relevante websites en organisaties.

De brochure is ontwikkeld door de Informatietafel Autisme, waarin de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), Vanuit Autisme Bekeken (VAB), Personen uit het Autisme Spectrum (PAS), Autisme Netwerken Nederland, Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA) en wegwijzer-autisme.nl samenwerken aan goede eenduidige informatie voor mensen met autisme en naasten. De brochure is mede mogelijk gemaakt door financiering van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Brochure Een diagnose autisme…en dan

juli 2022 (1e druk), april 2024 (2e druk)
Pdf

Downloaden

 

Bron: kenniscentrumphrenos.nl

 

 

 

Dit bericht is 1371 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail