Over GGZNieuws.nl

GGZnieuws.nl
Sinds 2007 elke (werk)dag al het GGZnieuws voor je op een rij

Bart

Wie ben ik?
Ik ben Bart Smith,  directeur/bestuurder bij RCO de Hoofdzaak (rcodehoofdzaak.org), directeur bij de  stichting ZON (www.zonzh.nl),  freelance coach/ondersteuner en adviseur medezeggenschap en eigenaar van de website GGZnieuws. Elke werkdag verzamel  ik ’s morgens vroeg zoveel mogelijk nieuws en plaats dit nieuws op de site.

Historie
In 2007 heb ik als coach-ondersteuner van de Cliëntenraad GGZ Leiden kort, een cliëntenraad voor mensen die ambulant in behandeling waren bij Rivierduinen, samen met Jeroen, cliëntenraadslid, een website voor deze cliëntenraad ontwikkelt. Om deze website minder statisch te maken had ik bedacht om nieuwtjes uit de GGZ te verzamelen en deze dagelijks op de website te zetten.
In mijn werk als coach/ondersteuner was het van belang om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en ik haalde dat nieuws van verschillende sites. Ik merkte dat een dergelijke verzamelsite van GGZnieuws (nog) niet bestond. Zo ontstond het idee om het nieuws te verzamelen, zodat het voor leden van cliëntenraden, collegae en medewerkers binnen de GGZ ook makkelijker zou worden om van alle actuele ontwikkelingen op de hoogte te blijven.
In 2011 is het nieuwsgedeelte losgekoppeld van de website van de cliëntenraad. Jeroen zorgt nog steeds voor het technische gedeelte en sinds 2014 krijg ik advies van Daan Smith (bereikbaar via LinkedIn), zelfstandig adviseur online marketing.

Mede dankzij zijn adviezen heeft een grote groep belangstellenden de website gevonden. Met meer dan 100.000 bezoekers per maand (in 2016 werd de grens van 1 miljoen bezoekers doorbroken!)  meer dan 1.300 volgers op twitter en 4.775 pagina likes op Facebook bereikt GGZnieuws.nl een brede groep in GGZ geïnteresseerde mensen.

Nieuwsbrief
GGZnieuws verspreidt iedere week (op maandag) een nieuwsbrief met al het GGZnieuws van de week  ervoor aan een groeiende groep belangstellenden (meer dan 10.000!).  Inschrijven op de nieuwsbrief kan via de popup of kijk op de pagina aanmelden nieuwsbrief

Social media
Je kunt GGZnieuws ook volgen via twitter (twitter.com/Bart_Smith_1) en/of via Facebook www.facebook.com/GGZnieuws.nl

Voor vragen, opmerkingen maar vooral ook nieuwsberichten; mail naar nieuwsfeit@ggznieuws.nl of via http://www.ggznieuws.nl/home/mail-de-redactie/

Heb je zelf een nieuwsbericht?  Geef het dan door via nieuwsfeit@ggznieuws.nl

Bart Smith