Jaarlijks Congres Hechtingsproblematiek – 9e editie

Facebooktwitterlinkedinmail

25 juni 2022 – Op donderdag 6 oktober 2022 vindt de 9e editie van het jaarlijkse congres ‘Hechtingsproblematiek’ plaats in Utrecht.

Het jaarlijkse congres over hechtingsproblematiek gaat over de manier waarop je als professional kunt werken aan een veilige gehechtheid tussen opvoeder en kind, met name wanneer er bij ouder(s) en / of kind sprake is van een trauma. Daarbij kun je ook denken aan mensen een (licht) verstandelijke beperking of psychiatrische problemen, waarvan bekend is dat zij kwetsbaarder zijn voor trauma dan anderen.   Vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk staan weer garant voor een interessant en praktijkgericht programma. 

Sprekers

  • Prof. Dr. Guy Bosmans (KU Leuven) – Van normale gehechtheid naar risicofactoren
  • Dr. Fabiënne Naber (Universitair Medisch Centrum Utrecht) – De neurobiologie van hechting
  • Dr. Peter Bos (Universiteit Leiden) – Hechting, hormonen en empathie
  • Drs. Hanneke van Aalst (De Viersprong) – Systemisch en gezinsgericht werken bij kinderen met hechtingsproblematiek
  • Kaveh Bouteh (Pharos) – De invloed van een “zekere gehechtheid” op psychologische en sociale aanpassing van jonge immigranten
  • Dr. Jeanette de Waal (Psychotherapie Praktijk de Waal) – Emoties, emotieregulatie, en de rol van gehechtheidservaringen in het volwassen leven
  • Prof. Dr. Joost Hutsebaut (De Viersprong) – Epistemisch vertrouwen in de adolescentie

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J / NVO-OG, FGzPt, AbSG / KNMG-GAIA, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig specialisten register, Registerplein, LV POH-GGZ , Register vaktherapie en het Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron; persbericht

Dit bericht is 1517 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail