7e jaarcongres Participatie & Herstel – de toekomst is nu

Facebooktwitterlinkedinmail

30 oktober 2023 –  Op 14 december 2023 organiseert Logacom het 7e jaarcongres Participatie & Herstel in de Meervaart in Amsterdam. Een congres over een andere manier van denken, behandelen én van organiseren van de zorg 

Niet wachten op de toekomst, maar nu met zijn allen de schouders zetten onder het optimale herstel van mensen met psychische aandoeningen! Gelukkig is er een en al beweging in de ggz op dit moment. Dat moet ook, want de vraag naar psychische hulp is vaak niet toereikend, te eenzijdig gericht op het verminderen van symptomen en ook groter dan het aanbod. Sterker nog: de vraag wordt alleen maar complexer, groter en de wachtlijsten binnen de ggz zijn te lang. Dit vraagt een andere manier van denken, behandelen én van organiseren van de zorg.

Deze andere manier van denken, behandelen én organiseren staat centraal op het 7e Jaarcongres Participatie en Herstel met o.a. proeftuinen uit de praktijk als voorbeelden. De toekomst laat zich lastig voorspellen, maar toch kan de wetenschap ons juist veel leren over wat ertoe doet om te herstellen. Meer aandacht voor gelijkwaardigheid, participatie en herstel, werkzame behandelingen bij klachten na druggebruik en ruimte maken voor het narratief van cliënten, helpen hierbij en staan dan ook op het programma.

De Nederlandse ggz moet duurzamer met de mensen en middelen die er wel zijn. Daarom gaat het congres uitgebreid in op regionale samenwerking in een ecosysteem mentale gezondheid (GEM) en wordt u bijgepraat over de veranderaanpak; Anders Denken Doen en Organiseren (ADDO). Hierin zijn samenwerkende organisaties (in zorg, welzijn en wonen) gezamenlijk verantwoordelijk voor het totaal.  Lukt het ons allen aan het eind van de dag met een ‘gedeeld verhaal’ naar huis te gaan over de toekomst van de ggz?

Lees meer over de verschillende lezingen in het programma.

Bij deelname aan het congres krijgen de deelnemers de keuze tussen de boeken Herstel als leerproces en Veerkracht bij klimaatverandering: behoud van gezondheid en welzijn. Deelnemers uit dezelfde instelling/organisatie krijgen ook nog eens extra korting! De tweede persoon krijgt 5% korting en de derde en alle volgende personen krijgen 10% korting op congresdeelname.

Op de website www.participatieherstelcongres.nl leest u meer over het congres.

Direct aanmelden kan hier

Bron: persbericht

Dit bericht is 2303 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail