4 procent Nederlanders zet health apps in tegen stress

Facebooktwitterlinkedinmail

stress

27 mei 2016 – Vier procent van de Nederlanders gebruikt een app of andere smart health-toepassing om zijn of haar stressniveau te beheersen. Eén op de vijf Nederlanders heeft interesse om in de toekomst zijn of haar gezondheid te monitoren met smart health toepassingen. Dat blijkt uit de Smart Health Monitor van Multiscope.

Twee derde van de Nederlanders heeft stressklachten, zo blijkt uit het onderzoek onder 6.000 Nederlanders waarop de monitor is gebaseerd. Bij vrouwen tussen de 18 en 34 jaar is dit zelfs 85 procent. Onder de Nederlanders die een  smart health-toepassing gebruiken tegen stress zijn Apple Health, Samsung S Health en Sleep Cycle Alarm Clock zijn de populairste health-apps die voor het reduceren van stress worden toe.

Eén op de vijf Nederlanders heeft interesse om smart health toepassingen te gaan gebruiken om de mentale gezondheid te monitoren. Bij Nederlanders met stressklachten is dit 31 procent. Zij willen vooral beter slapen en minder stress ervaren. Daarnaast willen ze in de toekomst met apps voor mindfulness en yoga beginnen. Meer dan de helft (55%) van de Nederlanders die mentale gezondheid monitoren doet dit al langer dan een jaar.

Delen gezondheidsgegevens

Multiscope heeft al diverse malen gepubliceerd uit de Smart Health monitor. Zo bleek dat 45 procent van de Nederlanders bereid is om gezondheidsgegevens te delen met zorgverzekeraars, werkgevers of andere commerciële organisaties, wanneer hier iets tegenover staat, zoals een vergoeding of korting.

Ook blijken volgens het onderzoek van Multiscope vrouwen vaker dan mannen te stoppen met het gebruik van smart-health toepassingen zoals fitness apps. 56 procent van de vrouwen zegt op een gegeven moment met het gebruik van smart health toepassingen te stoppen, tegen 44 procent van de mannen.

In maart stelde het marktonderzoeksbureau dat één op de drie Nederlanders een smart health-product of app gebruikt. Vooral apps zijn populair: 34 procent van de bevolking gebruikt ze om zijn eigen gezondheid of prestaties bij te houden. De meeste gebruikers (56%) registreren hun gezondheid via health-apps. Driekwart betaalt niet voor deze apps.

Bron: telecompaper.com

Dit bericht is 3339 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail