Zelfmoordpreventieboot tijdens Amsterdam Gay Pride 2017

Facebooktwitterlinkedinmail

5 mei 2017 – Onlangs werd bekend dat 113 Zelfmoordpreventie en Astare met 150 suicidepreventiecollega’s de Zelfmoordpreventieboot bemensen tijdens de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride. ‘Toeschouwers aan de kade zullen in augustus dan ook regelmatig met de neus op de feiten gedrukt worden’, aldus directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride op de website van AT5. ‘Ons festival is al jarenlang een festival met inhoud, maar dit jaar vaart er een aantal boten mee die geen ‘gemakkelijke thema’s’ aansnijden’.

Zelfmoordpreventieboot
113 en Astare staan helemaal achter Lucien Spee en de Amsterdam Gay Pride en willen met de Zelfmoordpreventieboot het taboe op zelfmoord(gedachten) doorbreken en laten zien dat praten over zelfmoord het verschil kan maken. Het aantal zelfmoordpogingen in Nederland ligt bij LHBTI’s vierenhalf keer zo hoog als onder heteroseksuele jongeren. Ook onder volwassen homo’s, lesbische vrouwen en biseksuelen ligt het suïcidecijfer hoger dan bij anderen volwassenen.

Stel de vraag van je leven
113 is onlangs gestart met de campagne: ‘Stel de vraag van je leven’ waarmee ze willen laten zien dat je door te vragen naar iemands gedachten aan zelfmoord het verschil kan maken. Soms zelfs het verschil tussen leven en dood. Astare steunt 113 in haar campagne en missie.

Wil je meedenken over de Zelfmoordpreventieboot? Laat het ons weten. We organiseren binnenkort een brainstormsessie.

Gay Pride Amsterdam 2017 vindt plaats van zaterdag 29 juli tot en met zondag 6 augustus. Het thema van het negen dagen durende festival dit jaar is: ‘This Is My Pride’. De vrijheid om te leven zoals je wilt en de ‘LHBTI-community’ staan centraal.

Bron: 113online.nl

Dit bericht is 10112 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail