Amber maakt foto voor en na paniekaanval

Facebooktwitterlinkedinmail

paniekaanval

11 april 2016 – Op het eerste gezicht lijkt het leven van een ander perfect. Dat meisje is mooi, heeft een leuk vriendje en haalt goede cijfers. Maar je weet nooit waar de ander mee worstelt. Mensen lopen niet te koop met hun problemen en daarom kun je er na een tijdje achterkomen dat de ander ook problemen heeft, zo meldt girlscene.nl 

Amber Smith is ook een meisje dat het goed voor elkaar lijkt te hebben. Maar zij doorbreekt het taboe door te delen dat zij worstelt met paniekaanvallen. “Eerste foto: wat ik mensen normaal laat zien op social media. Tweede foto: vlak na een paniekaanval, wat óók normaal is voor mij.”

Heb jij weleens een paniekaanval gehad? Zo’n aanval waarbij het zweet je uitbreekt, je hart uit je borstkas bonkt en je niet meer helder kan nadenken. Maar liefst één op de drie mensen krijgt in hun leven te maken met psychische problemen, maar helaas wordt er weinig gesproken over deze onderwerpen. Amber Smith doorbreekt het taboe en laat zich van haar meest kwetsbare kant zien.

Normaal plaatst Amber mooie foto’s uit haar leven op social media. Een perfecte lunch, stijlvolle outfit of the day en een selfie met de nodige make-up en filters. Kiekjes die we het vaakst zien op social media. Maar wat weinig mensen wisten, is dat Amber ook worstelt met een angststoornis. Dit is ook een kant van haar, maar net als de meesten praat ze er niet over. Amber besloot daar verandering in te brengen.


Bron: Facebook

Amber plaatste twee foto’s. Eén prachtige selfie zoals ze zichzelf altijd laat zien op social media. Een andere foto waar ze net een paniekaanval heeft gehad. “De bovenste foto ben ik zoals ik mezelf wil laten zien. Aangekleed, make-up, filter. Een ‘normale’ kant van mij. De onderste foto is vanavond genomen nadat ik een paniekaanval heb gehad door mijn angststoornis. Ook een normale kant van mij, maar die zien de meesten niet.”

“Ik vind het schokkend dat het 2016 is en er nog zo weinig gesproken wordt over psychische aandoeningen. Ik vind het vreselijk dat zoveel mensen er geen begrip voor hebben. Ze zeggen dat één op de drie mensen in hun leven te maken krijgt met psychische problemen. Eén op de drie! En toch ik krijg nog steeds nare opmerkingen over mijn stoornis,” schrijft Amber bij haar Facebookpost.

Amber heeft duizenden mensen geïnspireerd door haar dappere actie.

Bron: girlscene.nl

Dit bericht is 7839 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail