Video: hoe ziet een paniekaanval eruit?

Facebooktwitterlinkedinmail

angst, paniekaanval

23 augustus 2016 – Dit is 1 van de paniekaanvallen van Leonie. Zoals zij in de video al zegt heeft zij ook paniekaanvallen waarbij zij veel minder helder na kan denken en nog nauwelijks uit haar woorden kan komen. Haar paniekaanvallen zijn a-typisch, maar sowieso zijn er verschillende soorten manieren waarop paniek zich uit bij mensen. Dus dit is niet DE paniekaanval, maar HAAR paniekaanval.

Leonie: “Al tijden twijfel ik of ik dit artikel/deze video moet maken. Na heel lang twijfelen heb ik toch besloten om het te doen. Niet om medelijden te krijgen of om aandacht te vragen. Of eigenlijk wel. Aandacht voor paniekaanvallen, niet voor mezelf. Aandacht, begrip, minder stigma, noem maar op. En na lang twijfelen heb ik dus besloten om mezelf daar voor in te zetten.”

A-typische paniekaanvallen

Leonie: ” Ik heb het ‘geluk’ dat ik a-typische paniekaanvallen heb. Hierdoor dacht ik eerst dat ik geen paniekaanval had, want het klopte niet met het lijstje op internet. Maar nadat ik al mijn klachten had opgesomd bij de therapeut kon hij niet anders dan concluderen dat het toch echt paniekaanvallen waren. Bij mij duren ze alleen veel langer. Normaal is 10 tot 30 minuten. Bij mij kunnen ze met gemak 2 uur duren.”

Hoe ziet een paniekaanval eruit?

“Zaterdag heb ik mijn paniekaanval gefilmd. Het was  een aanval die uiteindelijk 2 uur duurde, dit was nog maar het begin. Ik was alleen thuis en mijn moeder is gekomen om voor afleiding te zorgen. We hebben buiten 2 grote rondes gelopen en uiteindelijk zakte de paniek wat af en was ik zo moe dat ik kon slapen.”

Hoe nu verder?

“Ik schreef eerder al een blog over mijn paniekaanvallen. Daarna ging het een hele tijd goed. Helaas gaat het sinds een maand weer minder. Vrij slecht zelfs. Ik heb weer veel paniekaanvallen en blijf het liefst in mijn bed liggen. Ik wil nergens aan denken, zoveel mogelijk slapen en niks eten waar ik ziek van kan worden. Dat is natuurlijk niet mogelijk. Ik probeer daarom mijn leven wel te leven, maar het hindert mij enorm. En al die paniekaanvallen zijn enorm vermoeiend en pijnlijk (door al die trillingen verkrampen mijn spieren). Daarom ben ik nu mijn medicijnen weer aan het verhogen. Ik hoop dat er daardoor minder paniekaanvallen komen. Daarnaast moet ik weer op zoek gaan naar iets wat mij helpt om weer snel uit een paniekaanval te komen of zelfs een paniekaanval te voorkomen. Eerder hielp de Tangle mij daarbij. Dat is nu niet meer genoeg. Dus ik ga op zoek naar iets nieuws.”

Bron: sugarframe.nl

Dit bericht is 23732 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail