Twitter verwijst bij zoekterm ‘zelfmoord’ met melding door naar 113

Facebooktwitterlinkedinmail

7 december 2019 – Twitter werkt samen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie om het mensen  makkelijker te maken psychische hulp te vinden. Als je op Twitter zoekt naar termen zoals zelfmoord, zelfbeschadiging of zelfverwonding, krijgt als eerste zoekresultaat de contactgegevens van Stichting 113 Zelfmoordpreventie, zo meldt NU.nl 

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is organisatie  waar mensen met suïcidale gedachten terecht kunnen voor ondersteuning.  Met de samenwerking breidt 113 Zelfmoordpreventie de manier om die mensen te bereiken verder uit.

Voorlopig is de melding alleen nog te zien op de Twitter app op je mobiele telefoon en in Nederland nog niet via je computer of laptop  naar zelfmoordgerelateerde termen.  Twitter werkt aan een oplossing.  In andere landen zoals Australië, België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Korea, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten werkt de zoekopdracht ook op de PC.

Twitter heeft ook een speciaal meldingsformulier voor mensen die met zelfmoord of zelfbeschadiging dreigen. Een gespecialiseerd team beoordeelt deze rapporten en neemt na ontvangst rechtstreeks contact op met het individu om hen te laten weten dat iemand die om hem of haar geeft denkt dat ze mogelijk gevaar lopen. Twitter biedt online en hotline-bronnen en moedigt hen aan om hulp te zoeken. Twitter deelt ook informatie over hun Helpcentrum voor mensen die mogelijk zelfmoordgedachten en zelfbeschadiging ervaren en voor mensen die zich zorgen maken over anderen op Twitter.

Denk jij aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl.

Bron: nu.nl / emerce.nl 

Dit bericht is 1845 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail