Twee sprekers bij kennissessie over trauma van MIND Ypsilon op 7 december

Facebooktwitterlinkedinmail

5 november 2023 – De impact van trauma kan ingrijpend en heel divers zijn, voor zowel de mentale als fysieke gezondheid. Welke invloed heeft trauma precies op degene die ermee te maken heeft? Maar ook op de mensen om hem of haar heen?

Daarover gaat de nieuwe kennissessie van MIND Ypsilon. De sessie is online (via Zoom) voor iedereen bij te wonen en vindt plaats op donderdag 7 december 2023 vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan gratis via deze linkof via https://www.ypsilon.org/agenda/kennissessie-trauma/

Speciale gast is Anne Marsman. Zij is psycholoog, trainer bij Trauma Company en grondlegger van het online platform Traumanet, dat onlangs is gelanceerd. Marsman is gepromoveerd op onderzoek naar de langetermijnimpact van ingrijpende jeugdervaringen. In haar proefschrift ‘Beyond dis-ease and dis-order’ combineerde ze wetenschappelijke kennis met haar eigen ervaringen en benadrukte ze de rol van het lichaam in de relatie tussen deze twee. Maar Anne is deze kennissessie niet alleen. Ook haar partner Frank Bonekamp is bereid om zijn ervaringen als naaste te delen. Niet één, maar twee sprekers dus!

Het is belangrijk om te beseffen dat iemands ‘probleem’ eveneens een oplossing voor het daadwerkelijke probleem kan zijn, aldus Marsman. ‘Erkennen dat bepaald gedrag ook functioneel kan zijn (geweest) in een bepaalde context, kan heel helpend zijn. Het niet afkeuren, maar duiden en begrijpen, en van daaruit zoeken naar een andere weg.’

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heb je je ingeschreven, maar kun je bij nader inzien toch niet? Stuur een mailtje naar ivanwettum@ypsilon.org. Dan kunnen we iemand anders weer blij maken.

Meld je hier aan

Bron: ypsilon.org

Dit bericht is 1042 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail