Smartphone en tablet verstoren nachtrust van kind

Facebooktwitterlinkedinmail
slaap, slapen, blauw licht, smartphone, tablet
3 november 2016 – Kinderen die een smartphone of tablet in hun slaapkamer hebben, slapen vaker slecht en te weinig. Zelfs als ze dat apparaat niet gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek van King’s College London gepubliceerd in JAMA Pediatrics.

Ben Carter en zijn team keken naar data uit 20 eerdere studies naar het verband tussen slaapkwaliteit en mediagebruik. Aan deze onderzoeken deden in totaal meer dan 125.000 tieners met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar mee.

Slaapproblemen

Ze ontdekten dat kinderen hun smartphone, tablet of ander elektronisch apparaat niet eens actief hoeven te gebruiken om slaapproblemen te ervaren. Alleen al zo’n apparaat in de slaapkamer hebben, was voldoende voor een negatief effect op de nachtrust. Het onderzoek toonde een verband aan tussen het gebruik van tablets en smartphones rond bedtijd en te weinig slapen, slecht slapen en overdag erg slaperig zijn.

Hoewel uit het onderzoek niet blijkt dat de apparaten de oorzaak zijn van de slaapproblemen, raden de wetenschappers aan om ’s avonds niet te veel de smartphone of tablet te gebruiken.

Bron: gezondheidsnet.nl 

Dit bericht is 4125 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail