Vlaamse actie voor jongeren met psychische problemen: Rode Neuzen Dag

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2015-11-30 om 09.59.05

30 november 2015 – De Vlaamse organisaties VTM, Q-music en Belfius organiseren aanstaande zaterdag 5 december de Rode Neuzen Dag, een nieuwe benefietactie om geld in te zamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

Rode Neuzen Dag wil iedereen aansporen om iets geks te doen voor het goede doel. Op die dag is er ook een grote slotshow met heel wat acteurs, comedians en artiesten in een ongeziene humormarathon op radio en televisie.

Volgens de organisatie blijkt uit recente onderzoeken dat er in Vlaanderen een grote nood is aan psychologische hulp bij jongeren. Zo heeft maar liefst 1 op de 5 jongeren psychische problemen. De psychische problemen van kinderen en jongeren vertalen zich onder andere in vroegtijdig schoolverlaten en spijbelen, depressie, overdadig gebruik van alcohol, eetstoornissen en zelfmoord. Door jongeren laagdrempelige, gratis psychologische hulp te bieden wil de organisatie erger voorkomen.

In Vlaanderen zijn er 800.000 jongeren, waarvan ongeveer 160.000 kampen met psychische of gedragsproblemen. De helft hiervan heeft behoefte aan gespecialiseerde hulp, wwaar de Rode Neuzen Dag een bijdrage aan wil leveren.

Het ingezamelde geld wordt samengebracht in het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De stichting gebruikt het geld om allerlei initiatieven (o.a. TEJO, Habbekrats, Awel, …) te ondersteunen die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen.

Daarnaast gaat 20% van het ingezamelde geld naar goede doelprojecten in het buitenland. Dat verloopt via Comic Relief, de Britse goede doelorganisatie die Red Nose Day heeft bedacht.

Bron: Rode Neuzen Dag

Dit bericht is 6723 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail