Politie krijgt in coronatijd meer meldingen over mensen met verward gedrag

Facebooktwitterlinkedinmail

11 mei 2020 – Sinds twee maanden geleden  coronamaatregelen in de zorg werden ingevoerd is het aantal meldingen van personen met verward gedrag  gestegen. Zo blijkt uit politiecijfers over de maand april die NRC heeft opgevraagd. De politie rukt vaker uit voor mensen met  verward gedrag, zo meldt ook de NOS

Vorige maand kwamen er  ruim 9600 meldingen binnen over mensen met verward gedrag.  Dat zijn ruim 1600 meer meldingen in vergelijking  met dezelfde periode vorig jaar. Of deze opmerkelijke stijging rechtstreeks verband houdt met de coronacrisis  is voor de politie niet duidelijk.

Henk van Dijk, landelijk programmaleider ‘personen met verward gedrag’ van de Nationale Politie, zegt in NRC  zich zorgen te maken. De politie ziet een toename van mensen die geen of onvoldoende zorg hebben en geen dagbesteding of begeleiding meer hebben.

De  politie is bezorgd over het feit dat er meer mensen zijn waar het contact in de coronacrisis ontoereikend is. Sinds de coronamaatregelen in maart ingingen, hebben hulpverleners en psychiaters vooral op afstand contact met patiënten. Dat lijkt niet voor iedereen voldoende.

Bron: nos.nl

 

Dit bericht is 2172 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail