Online congres Pesten: van plagen naar langdurig trauma

Facebooktwitterlinkedinmail

28 oktober 2020 – Op donderdag 14 januari 2021 vindt het online congres Pesten: van plagen naar langdurig trauma plaats. Deelnemers krijgen gedurende een hele maand toegang tot de bijdragen van de sprekers, die ze on-demand kunnen bekijken. Dus niet in één dag urenlang live volgen, maar de video-colleges van de sprekers bekijken waar en wanneer je dat als deelnemer wil.

Waarom een congres over pesten?
Hulpverleners en leerkrachten hebben doorgaans al relatief veel kennis over pesten. Ook heeft elke organisatie inmiddels wel een pestprotocol, maar pesten wordt helaas niet gestopt door protocollen. Dat gebeurt door ménsen, door leerkrachten, hulpverleners, ouders en groepsgenootjes. Veel valt of staat dus met de kwaliteit van je optreden als professional. Onderzoek geeft aan dat de effectiviteit van anti-pestprogramma’s zich vaak beperkt tot de korte termijn en dat de resultaten vaak minimaal en inconsistent zijn. 

Dit vormt dan ook de aanleiding om tijdens dit congres pestproblematiek vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Wat is pestgedrag precies? En hoe is pesten van plagen, of een ruzie te onderscheiden? Welke mechanismen liggen ten grondslag aan pestproblematiek? Wat doet sociale uitsluiting met het brein? Wat doet pesten bij kinderen met autisme? Welke therapeutische mogelijkheden zijn beschikbaar? Op deze en tal van andere vragen zal een antwoord worden gegeven door sprekers uit wetenschap en praktijk, die naast het delen van kennis ook praktische aanwijzingen voor de praktijk zullen aanreiken.
Meer…

Sprekers

7 experts uit wetenschap en praktijk delen hun inzichten met de deelnemers aan dit online congres:

  • Prof. Dr. René Veenstra – Voor een ‘wij-cultuur’: het belang van de groep netwerk en sociale normen bij het aanpakken van pesten
  • Dr. Fabiënne Naber – De gevolgen van pesten voor het brein
  • Dr. Tessa Kaufman – Chronisch slachtofferschap van pesten: van verklaring tot hulp
  • Theo Klungers – Van pesttrauma naar verwerking
  • Anton Horeweg, M SEN – Pesten in de klas, onuitroeibaar of aan te pakken?
  • Prof. Dr. Carolien Rieffe – Pesten en autisme
  • Kelly de Vries – Media- en cyberpesten
    Meer…

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, Registerplein, NIP K&J / NVO-OG, Kwaliteitsregister V&V, FGzPt, en Lerarenregister.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com/pesten2021/ 

Bron: persbericht

Dit bericht is 2381 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail