Deze mensen bewijzen dat een depressie niet zichtbaar is

Facebooktwitterlinkedinmail

20 oktober 2017 – Hoe ziet een depressie er echt uit? Met de hashtag #faceofdepression laten mensen wereldwijd zien dat je lang niet altijd kunt merken of iemand depressief is. Aanleiding voor de hashtag was een Amerikaanse campagne om zelfmoord te voorkomen.

Op de foto’s die op social media onder de hashtag werden gedeeld, zien we mensen die hun depressieve gedachten niet tonen. Ze zien er eigenlijk heel vrolijk uit, staan vaak lachend op de foto. De beelden werden in september gedeeld toen de campagne voor zelfmoordpreventie in Amerika van start ging.

Het laatste filmpje van de zanger van Linkin Park

Een van de bijdragen komt van Talinda Ann Bentley, de weduwe van Linkin Park-zanger Chester Bennington. De zanger van de rockband pleegde 20 juli zelfmoord. Talinda deelde een video van haar man die 36 uur voor zijn overlijden is gemaakt. Hieronder kun je de video bekijken.

Het filmpje toont de zanger terwijl hij plezier heeft met zijn familie. Zijn vrouw wilde met de video laten zien dat depressie niet altijd te koppelen is aan een bepaalde stemming. Hoe vrolijk hij hier ook is (of lijkt), het leven van haar man werd getekend door depressie, misbruik, stalking en verslavingen.

Carpool Karaoke

Bekijk de Carpool Karaoke met Linkin Park die donderdag gepubliceerd werd door Apple Music. De opnames voor de video vonden op 14 juli plaats. Zes dagen later overleed de zanger.

Bennington, Mike Shinoda, Joe Hahn en acteur/comedian Ken Jeong zingen samen diverse hits van de band en van andere artiesten. James Corden, bedenker van Carpool Karaoke, liet eerder weten dat de familie van Bennington zou beslissen of en wanneer de aflevering van de populaire serie te zien zou zijn.

Bekijk hieronder de beelden die werden gedeeld op social media met #faceofdepression door mensen die te maken hebben (gehad) met depressie.

Deze moeder is dankbaar dat haar zelfmoordpoging van een paar maanden geleden niet is gelukt.

Dit meisje heeft al meerdere zelfmoordpogingen gedaan.

Dit meisje deelde deze foto, gemaakt zeven uur voor een zelfmoordpoging.

Wie zelf weleens aan zelfmoord denkt of vermoedt dat iemand in de omgeving dat doet, kan contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. De stichting is bereikbaar via tel. 0900 – 01 13. Kijk voor meer informatie op de site 113.nl.

Bron: margriet.nl

Dit bericht is 8249 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail