Depressie Vereniging werkt aan betere depressiezorg

Facebooktwitterlinkedinmail
 depressie, bejaarde, oud, somber, depressiezorg

24 september 2016 – Vijf GGZ-zorgaanbieders hebben met Zilveren Kruis een voorkeurscontract voor drie jaar gesloten voor depressiezorg. Het gaat om HSK, Lentis, Max Ernst GGZ, Mentaal Beter en Parnassia Groep. De Depressie Vereniging en Zilveren Kruis hebben ruim 30 zorgaanbieders gevraagd hoe zij de beste depressiezorg kunnen bieden, waarbij de kans op een nieuwe depressie zo klein mogelijk is. De gekozen aanbieders hebben aangetoond dat zij uitstekende zorg bieden en klantgericht werken.

Driejarig contract voor vijf aanbieders van depressiezorg

Een depressie heeft grote impact op het leven van veel mensen én hun omgeving. En als je een depressie hebt gehad, is het risico op een tweede 50%. Het kan zelfs chronisch worden. Maar liefst 800.000 mensen per jaar hebben een depressie. Daarom wil Zilveren Kruis dat deze mensen zo goed mogelijk behandeld worden, zodat de kans op herhaling kleiner wordt.

Zilveren Kruis adviseert, klant kiest

Zilveren Kruis stuurt klanten niet naar deze vijf zorgaanbieders, maar adviseert klanten en deelt informatie over de verschillende depressiebehandelaars met hen. Klanten kunnen zo zelf een betere keuze maken.

Prestatie inkoop op kwaliteit

Zorgaanbieders hebben allemaal kunnen aangeven hoe zij de beste depressiezorg kunnen leveren. De zorgverzekeraar heeft zelf geen normen opgelegd. De Depressie Vereniging en Zilveren Kruis zijn met alle zorgaanbieders in gesprek gegaan, zodat zij konden vertellen hoe goed ze zijn en welke meetbare informatie dat ondersteunt. Eerder kocht Zilveren Kruis ook borstkankerzorg, verslavingszorg en staaroperaties in op deze manier. Nieuw bij de kwaliteitsafspraken is dat nu ook de patiënten direct betrokken zijn bij het inkopen van zorg.

Bron: zilverenkruis.nl

Dit bericht is 3499 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail