Jubilerende patiëntenorganisatie ADF: Taboe op angst moet verdwijnen

Facebooktwitterlinkedinmail

23 augustus 2018 – Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan organiseert de Angst, Dwang en Fobie stichting op 22 september a.s. het congres ‘Open over Angst en Dwang’. Het is de start van een meerjarencampagne om het taboe rond angst en dwang definitief te doorbreken.

Acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld is dagvoorzitter op het congres, samen met zijn therapeut Prof. Ton van Balkom, en vertelt open over zijn angstproblemen. Pepijn maakte furore in series als Feuten en Dokter Deen, maakte een internetserie Hehobros en tourt op dit moment met zijn derde cabaretshow Stante Pede. Hij kampt al sinds zijn vroegste jeugd met angstklachten, waar hij met veel hulp hard aan werkt.

Ook schrijver Daan Heerma van Voss is aanwezig op het congres. Hij verzamelt op dit moment verhalen van angstige mensen voor een nieuw project. “Een verhaal dat nodig verteld moet worden”, aldus de auteur, die al zijn hele volwassen leven over dit thema nadenkt.

Cabaretière Marjolijn van Kooten wordt door pers en publiek bejubeld om haar taboedoorbrekend psychiatrisch cabaret. Zij speelt op 22 september een deel van haar nieuwste show Ik zie de bui al hangen. ‘Gezellige’ onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en natuurlijk angst passeren met de nodige humor de revue.

Het congres Open Over Angst en Dwang is bedoeld zowel voor patiënten en hun naasten als voor professionals. Top-onderzoekers en behandelaars in het veld presenteren de nieuwste inzichten op het gebied van behandeling, medicatie en zelfhulp. De presentaties zijn zeer toegankelijk, bezoekers kunnen speeddaten met de sprekers en er is een informatiemarkt. Ook is er aandacht voor lotgenotencontact en hulp bij het vinden van passend werk.

Het volledige programma is te vinden op de website van de ADF stichting.

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 2714 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail