Hard werken is prima maar slim werken is nog veel beter!

Facebooktwitterlinkedinmail
14 november 2018 – Stress en hard werken zijn geen probleem voor bevlogen medewerkers. Zij gaan beter met hun werkstress om, houden van hun werk en presteren bovengemiddeld. Door permanente stress lopen we de kans steeds verder verwijderd te raken van onze innerlijke verlangens, drijfveren en talenten. Maar hoe kun je stress verminderen in een turbotijdperk waarin we worden overspoeld door bergen informatie en alles snel moet?

Arbeid- en Organisatiepsychologen zijn dé professionals en deskundigen bij uitstek als het gaat om de combinatie mensen, werk en organisaties. Zij hebben veel verstand van de afstemming tussen werkenden en werk. De Arbeid- en Organisatiepsycholoog en de Psycholoog Arbeid en Gezondheid weten goed wat ‘gezond werken en vitaal blijven’ is. Zij richten zich op de inhoud van het werk door taakeisen te verminderen en hulpbronnen zoals autonomie, sociale steun en ontwikkelingsmogelijkheden te versterken waardoor werkdruk wordt verminderd. Hard werken is prima maar slim werken is nog veel beter! Tips? Laat u ondersteunen door een A&O- of A&G-psycholoog. U vindt deze experts via de NIP-website:  www.psynip.nl/vindeenpsycholoog.

Praktische tools

De sectie Arbeid en Organisatie heeft verschillende publicaties en tools ontwikkeld waarmee organisaties en werknemers aan de slag kunnen. De Toolbox Werk en psychische klachten biedt tools voor werknemers en werkgevers, geeft inzicht in ontwikkelingen & trends en u vindt er meetinstrumenten, richtlijnen en achtergrondinformatie over het thema. En bekijk ook de publicaties van de secties, zoals Duurzaam vitaal – aan de slag met werkstress van Saskia de Bel.
Bron: persbericht

Dit bericht is 3395 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail