De Depressielijn: praten maakt vaak een groot verschil!

Facebooktwitterlinkedinmail

6 mei 2022 – De Depressielijn is misschien wel de minst bekende van de drie vormen van ondersteuning die de Depressievereniging aanbiedt. Tijd dus om hier aandacht aan te geven want maandelijks vinden er zo’n 400 gesprekken plaats tussen bellers en lotgenoten.

De Depressie Vereniging vermoedde al, een aantal jaar terug, dat er behoefte was aan een telefoondienst waarbij mensen anoniem en direct met lotgenoten konden praten. En we hadden gelijk, dat blijkt elke dag weer opnieuw. Onze ervaringsdeskundigen worden steeds vaker gebeld met een gemiddelde van 400 per maand, dat is zo’n kleine 5.000 gesprekken per jaar! De reacties zijn hartverwarmend. Bellers waarderen het enorm dat ze even kunnen praten met iemand die echt naar hen luistert, die niet bang wordt van hun wanhoop, die niet ongemakkelijk reageert op hun rauwe verdriet. Niet praten tegen een therapeut of psychiater maar met een gelijke en kunnen vertellen hoe het écht met je gaat. Mensen die ons bellen, zijn dan even niet meer alleen, en dat kan een groot verschil maken, soms een heel erg groot verschil.

Gemotiveerde vrijwilligers van onze vereniging zitten op werkdagen aan de telefoon, denken mee en geven bemoedigende suggesties. Zij zouden wel enkele nieuwe collega’s kunnen gebruiken om zo de service verder te versterken. Heb je daar interesse in? Stuur dan een mailtje naar Liesbeth depressielijn@depressievereniging.nl.

De Depressielijn 088 – 505 4334 is op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 en 12.30 uur, tussen 14.30 en 17:00 uur  en tussen 19.00 en 21.00 uur. Je hoeft geen extra telefoonkosten te betalen en je hoeft geen lid te zijn.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2033 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail