Congres Externaliserende gedragsproblemen bij kinderen en jongeren

Facebooktwitterlinkedinmail

13 september 2019 – Op 6 december organiseert  Bohn Stafleu van Loghum het Congres Externaliserende gedragsproblemen bij kinderen en jongeren in Antropia te  Driebergen.

De grote prestatiedruk. De sterk individualistische samenleving. De overdaad aan mogelijkheden. En de steeds beperktere frustratietolerantie: bij steeds meer kinderen en jongeren leiden deze tendensen tot externaliserend probleemgedrag. Denk aan overdreven stoer doen, ongewenste opmerkingen maken, spullen van anderen afpakken of kapot maken, vechten, opstandig of luidruchtig gedrag.

Vroege signalen

Om dit gedrag effectief aan te pakken, zijn specifieke kennis en vaardigheden een vereiste. Tijdens het congres Externaliserende gedragsproblemen bij jongeren en kinderen leert u dit gedrag vroegtijdig signaleren, ontdekt u wat de gevolgen ervan zijn voor het kind en de omgeving en krijgt u praktische strategieën in handen over hoe u hier als professional mee om kunt gaan.

Bruikbare interventies

Aan de hand van diverse soorten externaliserend gedrag, zoals agressie, antisociaal gedrag en oppositioneel-opstandig gedrag, maken sprekers een vertaalslag naar de praktijk. U krijgt bruikbare interventies hoe u de externaliserende gedragsproblemen effectief kunt behandelen en wat u nog meer kunt doen om het kind of de jongere en zijn omgeving te helpen.

Brede doelgroep

De praktijkgerichte aanpak maakt dit congres geschikt voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, kinderpsychiaters en orthopedagogen, en ook voor jeugdbeschermers, (gezins-)voogden, pleegzorgmedewerkers, leerkrachten en andere professionals die in hun werk te maken hebben met kinderen met externaliserende problematiek. 

 

Dit bericht is 2830 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail