Brandpunt over toename van jongeren met ernstige depressies

Facebooktwitterlinkedinmail

jongeren, depressie, depressies, depressief

23 april 2016 – Jonge mensen kampen steeds vaker met ernstige depressies. Twintigers en dertigers zijn langdurig somber zijn of zien het leven niet meer zien zitten, terwijl ze altijd is verteld dat het leven dan juist begint.

Depressie op jonge leeftijd gaat vaak gepaard met schaamte en is een taboe. Brandpunt zoekt jongeren op die kampen met deze problemen en gaat op zoek naar verklaringen voor de toename.

Een reportage van:

LiesbethStaats

Bekijk hier de uitzending van Brandpunt online

Deze uitzending wordt op TV herhaald op 13 april 2016 om 09:25 uur op NPO 2.

Minister Schippers maakte onlangs bekend dat ze 10 miljoen euro uit trekt voor gericht onderzoek naar hoe depressies vroeg kunnen worden gesignaleerd bij jongeren.

Minister Schippers wil af van de schaamte voor een depressie of een burn out, en het gaat ook om meer dan de kosten: “Niemand hoeft zich te schamen voor een depressie, we schamen ons toch ook niet voor een hernia? Laten we ons er samen sterk voor maken dat we ook op de werkvloer of op school een depressie bespreekbaar maken en ons niet laten leiden door vooroordelen. Hoe sneller we erbij zijn, hoe beter het is te behandelen en hoe sneller mensen weer kunnen meedoen.”

 

Bron: brandpunt.kro.nl 

Dit bericht is 5529 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Een reactie

Het is niet meer mogelijk te reageren