Bevorder psychische gezondheid op de werkplek

Facebooktwitterlinkedinmail

10 oktober 2017 – Vandaag is het de Werelddag voor psychische gezondheid. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op het thema ‘psychische gezondheid op de werkplek’. In de meeste Europese landen is er een stijging aan ziekteverzuim en vervroegde werkuittreding ten gevolge van psychische aandoeningen.

Mensen met psychische gezondheidsproblemen ondervinden vooroordelen en belemmeringen die hun integratie moeilijk maken, in de maatschappij in het algemeen en op de werkplek in het bijzonder. 1 op 10 Europese burgers heeft te maken met psychische aandoeningen en in veel landen zijn depressie en angststoornissen de meest voorkomende daarvan. Zelfmoord is een belangrijke oorzaak van overlijden, met ongeveer 55.000 Europeanen die elk jaar een einde maken aan hun leven.

Bevorderen psychische gezondheid op de werkplek

Het bevorderen van de psychische gezondheid op de werkplek biedt voordelen, niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en staatseconomieën. Een recente studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat psychische aandoeningen zorgen voor meer dan 50 miljoen jaren verloren werk en dat ze de wereldeconomie 1 miljard dollar per jaar kosten in productiviteit. Bedrijven en overheden moeten de werkvloer daarom erkennen als een belangrijke factor in de ontwikkeling van mentale gezondheidsproblemen en tegelijkertijd ook als platform voor effectieve preventieve maatregelen.

Lees meer op de website van het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties

Bron: nedkad.nl

Dit bericht is 2595 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail