5000 euro voor slachtoffers jeugdzorg, teleurstelling over maatregelenpakket

Facebooktwitterlinkedinmail

25 februari 2020 – Slachtoffers van geweld in de jeugdzorg krijgen per persoon 5000 euro compensatie als tegemoetkoming voor het leed. Dat hebben de ministers Dekker en De Jonge bekendgemaakt, zo meldt de NOS. 

Verder worden in nauw overleg met de betrokken brancheverenigingen en lotgenotenorganisaties initiatieven opgezet zodat slachtoffers hun ervaringen kunnen delen. Het gaat onder meer om lotgenotencontact. Ook krijgen slachtoffers de mogelijkheid hun verhaal met een breder publiek te delen, via een website, een documentaire en een congres.

De commissie-De Winter, die vorig jaar kwam met een rapport over geweld in de jeugdzorg sinds 1945, is tevreden over de compensatieregeling voor slachtoffers van geweld in de jeugdzorg, maar teleurgesteld over de rest van de maatregelen.

“Wij hebben aanbevelingen gedaan over hoe het nu en in de toekomst beter kan in de jeugdzorg. De ambitie van het kabinet op deze punten is erg laag en op sommige punten erg vaag”, zegt commissielid en hoogleraar jeugdrecht Mariëlle Bruning….

Bron en uitgebreid artikel op NOS.nl 

Dit bericht is 2449 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail