Congres Omgaan met regels in de praktijk

Facebooktwitterlinkedinmail

25 februari 2020 – Op donderdag 11 juni 2020 vindt het congres over omgaan met regels in de praktijk plaats in Utrecht. In de hulpverlening en het onderwijs loop je dagelijks tegen massa’s regels aan.

Hoe kun je het maximale voor je cliënt / leerling voor elkaar krijgen, zonder daarbij over de grenzen van de regels heen te gaan? Hoe zorg je dat je enerzijds niets verweten kan worden en anderzijds dat je je werk goed doet? Hoe neem je beslissingen in ingewikkelde situaties zonder je door angst voor de (juridische) gevolgen te laten leiden? Hoe gebruik je de regels in het voordeel van jezelf en je cliënt / leerling?

Op dit congres zullen de sprekers, die allen een juridische achtergrond én zeer uitgebreide ervaring in de hulpverlening / onderwijsbegeleiding hebben, ieder een of meerdere concrete casussen doornemen met de deelnemers. Daarbij wordt steeds stilgestaan bij hoe dingen in de praktijk gaan en hoe je je in zulke situaties tot alle wetten, regels en regeltjes kunt verhouden. En dan op een dusdanige manier dat het je niet hindert in je werk. Je zult zien dat je de regels vaak zelfs in je voordeel kunt gebruiken.

Sprekers
Het gaat tijdens dit congres niet om abstracte juridische onderwerpen, maar om praktijkgerichte casuïstiek onder leiding van nationale experts die de praktijk van dichtbij kennen:

  • Mr. Jos van Luyck (voormalig plaatsvervangend rechter en docent BOPZ) – Hoe weg te blijven bij de rechter?
  • Mr. Mariska Kramer (Kantoor Kramer) – Vrijwillig of gedwongen?
  • Mr. Lydia Janssen (Zelfstandig adviseur) – Persoonlijke aansprakelijkheid van professionals | Ouderschap, gezag en scheiding
  • Mr. Ike Bouma (Mr. Ike Bouma, Jeugd en Recht) – Dossier en beroepsgeheim

Meer…

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, Registerplein, NIP K&J/NVO-OG en Lerarenregister.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de site van het Euregionaal Congresburo. 

Dit bericht is 5064 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail